Malta Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Joe Mizzi ve bakanlık yetkilileri ile yapılan görüşmeye, Türk Loydu adına Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Genel Müdür Alper Eralp ve Dış İlişkiler Bölümü Müdürü Mehmet Avcı katıldı. Malta Enerji ve Su Kaynakları Bakanlığı’nın Valetta’da bulunan binasında gerçekleşen görüşmede, Türk Loydu ile Malta arasında mevcut işbirliği kapsamında bugüne kadar yapılanlar ve yakın gelecekte yapılacaklar değerlendirildi. Malta Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Joe Mizzi; Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptığı dönemde Türk Loydu’na bir ziyaret yaptığını ve Türk Loydu’nu tanıma fırsatı elde ederek, başarılı çalışmaları hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı’nın 2017 Ocak ayında Malta’ya geçmesinden sonra Türk Loydu’nun Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tanınır olmasına destek verdiklerini ve Türk Loydu’nun faaliyetleri kapsamında yapılan etkinliklere Türk Loydu’nu özel olarak davet ettiklerini söyledi.
STRATEJİK HEDEFLER
Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ise; “Türk Loydu için en önemli stratejik hedeflerden olan Avrupa Birliği tarafından tanınır kuruluş olmak için tüm kurum olarak çok çalıştıklarını ve bu süreçte gereken en büyük desteği Türk denizcilik sektöründen aldıklarını” belirterek; “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sn. Ahmet Arslan’ın geçtiğimiz günlerde Brüksel’de Avrupa Birliği nezdinde yaptığı görüşmelerden sonra basına yaptığı açıklamalarda değindiği gibi, Ulusal klaslama kuruluşu olan Türk Loydu'nun AB tarafından tanınması sürecinin hem Türkiye hem de AB açısından son derece yararlı olacağını ve AB tarafından tanınmanın Türk Loydu’nun kalitesini perçinleyeceğini” ekledi.
VELETTA BÜYÜKELÇİLİĞİ DE ZİYARET EDİLDİ
Malta programı çerçevesinde Türkiye’nin Valetta Büyükelçiliği’ni de ziyaret eden Türk Loydu heyeti, Valetta Büyükelçisi Reha Keskintepe ile bir görüşme gerçekleştirerek, Türk Loydu’nun hizmetleri ve Malta’da gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi. Avrupa Birliği üyesi olan Malta, son açıklanan BM UNCTAD verilerine göre dünya deniz ticaret filosunun %5’ini temsil eden 2170 adet uluslararası sefer yapan gemiyi sicilinde kayıtlı bulunduruyor ve bu alanda AB üyesi ülkeler arasında birinci sırada bulunuyor.
LOJİPORT