Türk müteahhidi nerede Bostancı Damper orada

Bostancı Damper Genel Müdürü Hüseyin Bostancı, "Yurtdışı müşteri portföyümüz daha çok Türk müteahhitlerin hedef ülkeleri olan Türkmenistan, Azerbeycan, Cezayir, Kazakistan ve Rusya'dan oluşuyor" dedi.

 Bostancı Grup bünyesinde faaliyet gösteren Bostancı Damper, yılda 500 adet araç üstü ekipman üretim kapasitesine sahip. Yıllık cirolarının yüzde 80'ninin ihracat satışlarından geldiğini belirten Bostancı Damper Genel Müdürü Hüseyin Bostancı, “Geçen yıl 29 milyon dolarlık ihracat yaptık. Yurtdışı müşteri portföyümüz ise daha çok Türk müteahhitlerin hedef ülkeleri olan Türkmenistan, Azerbeycan, Cezayir, Kazakistan ve Rusya'dan oluşuyor. Yurtiçinde bayilik sistemimiz bulunmuyor. Ankara'da başta damper olmak üzere, çeşitli ürünleri  ihraç eden bir ihracat ofisimiz var. Ayrıca Türkmenistan ve Cezayir'de satış ofislerimiz bulunuyor" diye konuştu.

Bostancı Damperin, İncesu  OSB'de 5 bin metrekaresi kapalı, 20 bin metrekarelik alan üzerinde çalışmalarına devam ettiğini bildiren Hüseyin Bostancı, 40 yıllık deneyim ile kalite odaklı faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Bostancı, "Bostancı Damper'de 30 kişi istihdam ediliyor. Araç üstü ekipman üretimimizi  İncesu OSB'deki deneyimli teknik kadromuzla yapıyoruz. Yılda 500 adet olan üretim kapasitemizi de artırmayı planlıyoruz” diye konuştu. 

Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Hüseyin Bostancı, “Gerek kendi bünyemizde Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz gerekse dışarıdan bu konuda destek alıyoruz. Gelecek yıl farklı ürünlerle   damper sektörüne yenilik getirmeyi hedefliyoruz. Bu alanda da  yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı Türkiye'nin en çok ihracat yapan firmaları listesinde 792'nci sırada yer aldıkları bilgisini veren Bostancı,  otomotiv sektöründe ise 67'nci sırada bulunduklarını dile getirdi. Bostancı Grup'un, otomotiv, araçüstü ekipmanları, metal, tekstil, yalıtım, akaryakıt ve gıda sektörlerinde  faaliyet gösterdiğini anlatan Bostancı, grup bünyesinde 600 kişinin istihdam edildiğini bildirdi. 

Firma olarak inşaat sektörüne hizmet verdiklerini ifade eden Hüseyin Bostancı, şöyle devam etti: "Şu an dünyada inşaat serisi üretiminde söz sahibi olan Mercedes Benz, bu alandaki üretiminin yaklaşık yüze 70'ini Türkiye'de gerçekleştiriyor. Bu da Türkiye'nin Ortadoğu'daki konumunun, yabancılar açısından yatırıma uygun ve güvenilir olduğunu gösteriyor. Bu sebeplerden dolayı otomotiv ve yan sanayii her geçen gün gelişip, büyümesini sürdürüyor."

“Haksız rekabet, sektörde sıkıntı oluşturuyor”

Türkiye'nin küresel ölçekte öne çıktığını kaydeden Hüseyin Bostancı, özellikle Türk cumhuriyetleri için bir tedarik merkezi konumuna geldiğini vurguladı. Bostancı, söz konusu durumun, Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için çalıştığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Yaşanan haksız rekabetin sektörde sıkıntı oluşturduğuna değinen Bostancı, “Kayseri'nin, dolayısıyla ülke ihracatının artması için hepimize görevler düşüyor. Fakat rekabet yüzünden kârlılıklar düşüyor. Bu sıkıntıları aşmak için herkes birbirine saygı göstermeli. Ayrıca kooperatifçilik mantığı ile hareket edilirse maliyetler aşağıya çekilir ve firmalar daha iyi seviyelere taşınır” şeklinde konuştu. 

Dilek FİDAN - DÜNYA

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

UND, kadın profesyonel Tır sürücüsü adaylarını bekliyor
Lojistik konjonktürde maliyet ve insan kaynağı kalitesi öne çıkacak
Lojistik sektöründe kadın istihdam oranı yüzde 11,2’ye yükseldi
UND'den İran'a çağrı:Türk araçlarını zorlayan uygulamaları kaldırın!
Diginak.com, LojiPay’e yatırım yaptı