TürkAkım'da derin deniz boru inşaatı başladı

TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi kapsamında Karadeniz'de derin kısımlara boru döşenmeye başlandı. Gazprom İcra Komitesi Başkanı Miller, "TürkAkım Projesi, Türkiye'nin ve bölgenin enerji güvenliğini önemli oranda artıracak" dedi.

Rus enerji şirketi Gazprom, TürkAkımı Doğalgaz Boru  Hattı Projesi'nin derin deniz kısmındaki boru hattının inşasına başlandığını  açıkladı.

Gazprom'dan yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in  de katılımıyla, TürkAkım Projesi'nde Karadeniz'den geçecek boru hattının Rusya'nın Anapa şehri açıklarında döşenmesine başlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gazprom İcra Komitesi Başkanı  Aleksey Miller, inşaatın 382 metrelik uzunluğu ve 124 metre genişliğe sahip  dünyanın en büyük inşaat gemisi Pioneering Spirit tarafından yürütüldüğünü  kaydetti.

TürkAkım Projesi sayesinde, Rus gazının Türkiye'ye ve oradan Güney ve  Güneydoğu Avrupa'ya güvenli bir şekilde iletiminin sağlanacağını vurgulayan  Miller, "Türkiye, elektriğinin yüzde 38'ini doğalgazdan üretiyor. Dolayısıyla  TürkAkımı Projesi Türkiye'nin ve bölgenin enerji güvenliğini önemli oranda artıracaktır." ifadesini kullandı.

Geçen yıl ekimde İstanbul'da imzalanan TürkAkımı Hükümetler Arası  Anlaşma ile her biri yılda 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki boru  hattının inşa edilmesi planlanıyor. İlk hattın Türkiye'ye, ikinci hattın ise  gerekli teminatların alınması halinde Avrupa'ya doğalgaz ulaştırması öngörülüyor.

Milliyet

LOJİPORT

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Ruhi Duman, Hakk'ın rahmetine kavuştu
Avrupa’ya Açılan En Kolay Yol: Yunanistan ve Letonya Golden Vize Programları
Mercedes, meme kanseriyle mücadelede farkındalık için Travego ile yola çıktı
Ticari araçların trafik sigorta primleri yüzde 10 arttı
İstanbul ve Kocaeli’de Lojistik Depolama Alanları En Yüksek Seviyede