UPS’in Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa Freight Forwarding Başkanı Jens Poggensee, Türkiye’nin Avrupa ile tamamen entegre olduğunu ve lojistikte geniş bir potansiyel sunduğunu belirtti. DÜNYA’nın sorularını yanıtlayan Poggensee, Türkiye’nin UPS Freight Forwarding hizmetine dahil olduğunu vurguladı, üçüncü hava- limanı ile havayolu taşımacılığında bu potansiyelin güçleneceğini, lojistikte bilişim yatırımlarının ön plana çıktığı, güçlü ağların yönetime katkı sağladığı bir dönemin başladığını anlattı.
UPS’in 70 kg. ve üzeri taşımacılık hizmetlerini örgütlediği Freight Forwarding hizmetleri Avrupa Başkanı Jens Poggensee, şirket olarak Avrupa’da gördükleri gelişme hızından memnun olduklarını ve organik olarak büyümeye devam ettiklerini kaydetti. Avrupa yatırımlarının süreceğini belirten Poggensee “Türkiye’de giderek artan bir şekilde Avrupa’nın bir parçası haline gelmeye başladı ve bugün artık Türkiye için Avrupa bölgesine aittir diyebiliriz. Yani Türkiye, Avrupa’ya tamamen entegre olmuş bir ülke konumundadır” dedi. Türkiye’de 81 il merkezi ve 25 operasyon sahasında hizmet verdiklerini hatırlatan Poggensee İstanbul merkezli operasyonun Ankara ve sahil şeridinde İzmir’de önemli bir konum olarak değerlendirdiklerini vurguladı.
UPS’in hizmet sunuşunun sektörde benzersiz olduğunu ve bu yönleriyle ayrıldıklarını belirten Poggensee, “UPS’in sahip olduğu müşteri deneyimi bizim için gerçek bir referanstır. Türkiye’de gümrük işleri ve sözleşmeli lojistik dahil, kapsamlı bir hizmet portföyü sunduklarını belirten Poggensee, “Türkiye’de altyapıya ve çalışanlara yaptığımız yatırımlar buna katkıda bulunuyor. Dolayısıyla buradaki ekibimiz, küresel olarak gerçekleştirdiğimiz taahhüdü yerine getiriyor” diye konuştu.
Poggensee, freight forwarding ağında Türkiye’nin sisteme dahil olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, yalnızca UPS’i kapsayan belirli bir faaliyet alanı değil, aynı zamanda Freight zincir hizmetlerine, Freight Forwarding hizmetine de dâhil oluyor.Beklentimiz ve hâlâ görmekte olduğumuz potansiyel, Türkiye’nin pazardan daha hızlı büyümesidir. Bununla beraber, elbette ekonomiye bağlı zorlukları da görüyoruz. Buna rağmen, eğer pazarı takip edip dikkatli olursak, bu bizim için büyük ve hızlı bir fırsat demektir. Neden operasyonel hizmetlere ve hizmet tesislerine yatırım yapmamız gerektiğini müşterilerimizden öğrenmek istiyoruz. Böylece, otomatik olarak pazardan daha hızlı büyüme olanağını yaratıyoruz. Eğer bunu doğru yaparsak, şirketimize daha fazla yatırım yapma niyetindeyiz” dedi.
Bilişim yatırımları artıyor
UPS’in bilişim ve ağ (network) yatırımlarını sürdüreceğini kaydeden Poggensee, internet ve ağlar üzerinde tercih imkanlarının kullanıcıya- tüketiciye sunuluyor olmasının önemli bir tatmin aracı olduğuna işaret ederek, bu konuda Avrupa yatırımları hakkında, “Türkiye’yi de kapsayan Avrupa bölgesine iki büyük yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımın ağ altyapısının ve teknolojinin geliştirilmesi yönünde kullanılması planlanıyor” diye konuştu.
Üçüncü havalimanı harika olanaklar sunacak
Türkiye’nin üçüncü havalimanı yatırımının lojistik hizmetlerine olumlu katkı vermesini beklediklerini anlatan Jens Poggensee “Üçüncü havalimanı Türkiye’ye harika bir olanak sunacak. Yeni havalimanının kabiliyetleri, Türkiye’ye coğrafya içerisinde bir transit noktası olarak rolünü genişletme ve stratejik konumu açısından hem Batı’ya hem de Doğu’ya doğru diğer pazarlarda da hizmet verme fırsatı sağlayacak. Türkiye’nin transit hacmi için mükemmel bir merkez olarak algılanmasına ve kabul edilmesine olanak yaratıyor. Bu noktada yeni havalimanı Türkiye’yi daha cazip kılacak. Yeni havalimanıyla beraber hava taşımacılığı, yöntem açısından tekrar önemli hâle gelecek. Türkiye’nin diğer yurt dışı pazarları için gerçek bir transit merkezi olduğunu göz önünde bulundurarak yakından takip etmemiz ve izlememiz gereken şey yeni sektörlerdeki gelişmelerdir” yorumunu yaptı.
Mehmet KAYA - DÜNYA
LOJİPORT