Türkiye’den Kazakistan’a karayolu komple ve parsiyel taşımacılık hizmetleri

Türkiye’den Kazakistan’a taşınmakta olan yük grupları komple tır yüklendiğinde maksimum 22 ton ağırlığa ulaşacak şekilde ayarlanmalıdır. Güzergahtaki Rusya ile Kazakistan’ın izin verdiği tonaj limiti 22 ton ile sınırlı bulunuyor.

Yakın Asya ülkeleri arasında yer alıp arazi bakımından Türki Cumhuriyetler arasında en fazla toprağa sahip bulunan Kazakistan ile ticari ilişkilerimiz Sovyetler Birliği’nin dağılmasından önceki dönemlere kadar uzanmaktadır. Oldukça eski tarihi geçmişimizin bulunuyor olması münasebetiyle iki ülke arasında ki ticaret alanları sürekli olarak kesintisiz bir şekilde taşımacılık sektörüne açık bulunmaktadır.

Yakın bir döneme kadar başkent statüsünde olan ancak son dönem de başkent olma vasfını Astana (Nur Sultan)’a bırakmış olan Almaata şehri Türkiye’den en fazla gönderilerin yapıldığı Kazakistan şehirleri arasında yer almaktadır. Kazakistan nakliye firmaları genel itibarı ile gidiş ve dönüşlerde Almaata odaklı olarak çalışmalar yapmaktadırlar. Türkiye’den Kazakistan’a taşınmakta olan yük grupları komple tır anlamında yüklendiğinde maksimum 22 ton ağırlığa ulaşacak şekilde ayarlanmalıdır. Güzergah üzerinde bulunan Rusya ile Kazakistan’ın bizatihi kendisinin izin verdiği tonaj limiti 22 ton ile sınırlı bulunuyor.

Türkiye’den Kazakistan’a yapılan ihracat ürünlerinin taşınma şekli her ne kadar karayolu üzerinden komple tır nakliyesi şeklinde olsa da parsiyel veya kargo kapsamında bulunan yük gruplarının taşınması ile ilgili talepler de son dönemlerde önem arz eden boyutlara ulaşmıştır. Buna bağlı olarak ülkemizde Kazakistan nakliye çalışmaları yapmakta olan lojistik firmalarının neredeyse tamamına yakını aynı zamanda parsiyel nakliye hizmetleri de sunmaktadır.

Ölçü ve ağırlıkları itibarı ile gabari dışı ağır nakliyat sınıfında bulunan yük grupları, soğuk zincir ürün grupları ve konteynerler ile taşınması gereken yük gruplarının tamamı mevcut yüklerin durumuna uygun taşıma araçları ile sevk edilmektedir. Kazakistan nakliye fiyatları da taşınacak yükün ve taşıma aracının pozisyonuna göre değişkenlik göstermektedir. Gabari dışı ağır nakliyat yük gruplarının taşınması lowbed dorse olarak adlandırdığımız tırlar ile sağlanırken maliyet açısından en yüksek durumda bulunan taşıma şekli de yine ağır nakliyat yükleridir.

Ülkemizde üretilmekte olan yaş sebze ve meyve türleri ile donmuş ürünler ve kimyevi maddelerin ısı ayarlı olarak taşınması gerekliliğine binaen frigo dorseli tırlar ile nakliye yapılmaktadır. Bu araçlar eksi 18 derecelerden artı 30 derecelere kadar ısı ayarlı kullanılmakta olduğundan yukarıda bahsettiğimiz ürün gruplarının nakliyesi için uygun durumda bulunmaktadırlar.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: lojistik firmaları

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Murat Lojistik, Yolda.com’u satın aldı
İmsan Group, karayolu ve Ro-Ro taşımacılığıyla büyüyor
Talay Logistics, kontrat lojistiğinde büyümeyi sürdürüyor
'5 yılda 5 bin kadın sürücü projesi' 2025’e damga vuracak
TLS Lojistik, yeni deposunda ABD operasyonlarına başladı