Türkiye’nin yeni sismik araştırma gemisi faaliyete hazır

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) bir süre önce Polarcus firmasından satın aldığı ve bayrak değişimi ile Barbaros Hayreddin Paşa adını...

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) bir süre önce Polarcus firmasından satın aldığı ve bayrak değişimi ile Barbaros Hayreddin Paşa adını verdiği yeni sismik araştırma gemisi, 23 Şubat Cumartesi günü Karaköy Limanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle kamuoyuna tanıtılacak. Türkiye’nin en köklü firmalarından olan Catoni Deniz İşleri A.Ş.’nin acente hizmetlerini yürüttüğü geminin Türkiye’nin önemli bir ihtiyacını karşılaması bekleniyor.

Törende ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakanlar, vali, üst düzey bürokratlar, TPAO yöneticileri ve geminin acentesi olarak Catoni temsilcileri de hazır bulunacaklar. Limanda düzenlenecek törende Başbakan Erdoğan ve davetliler gemiyi gezerek yetkililerden bilgi alacaklar.

Catoni CEO’su Serdar Ayırtman konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “TPAO’nun yaptığı yatırım, ülkemizin enerji konusunda ithal eden ülke konumundan ihraç eden ülke konumuna geçme vizyonu içinde büyük önem taşıyor. Bundan böyle sismik araştırma faaliyetlerinin acenteliğimiz altındaki bir gemi vasıtasıyla sürdürülecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Catoni olarak enerji sektöründe ciddi bir tecrübeye sahibiz. Enerji projelerinin sağlıklı ve sorunsuz yürütülmesi konusunda üstlendiğimiz rolden gurur duyuyoruz. Sismik araştırma gemimiz faaliyetleri çerçevesinde Catoni’nin en iyi standartlardaki acentelik hizmetlerinden yararlanacaktır.”

Barbaros Hayreddin Paşa yola çıkmaya hazır

TPAO, orijinal adı Polarcus Samur olan sismik araştırma gemisini  doğalgaz ve petrol aramaları için Norveçli Polarcus firmasından satın aldı. Tersanede kırmızı-beyaza boyanan ve Barbaros Hayreddin Paşa adını alan gemiye Türk bayrağı çekildi. İki ve üç boyutlu sismik veri toplayabilen, yön ve pozisyon tayinini uydu haberleşmesi ile otomatik olarak yapabilen 84 metre uzunluğundaki gemide helikopter pisti de bulunuyor. Geminin, Karadeniz ve Akdeniz’de sondaj öncesi arama faaliyetleri kapsamında planlanan sismik veri toplama projeleri için yola çıkması bekleniyor.

LOJİPORT

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Bankalar Galataport'a ortak oldu
Med Marine, filosuna yeni bir römorkör daha ekledi
Erkport, Çin’den İstanbul’a yeni bir dönemi başlatıyor
"Gemiler, sac kalınlıkları uygun olmadığı için Karadeniz'de batıyor"
Türkiye’nin ilk Ro-Ro’larını inşa eden Alman tersanesi iflas etti