Türkmenistan Ulaştırma Ajansı Çakıyev, UND heyetiyle bir araya geldi

Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı Başkanı Mammethan Çakıyev, Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Dünya Kongresi’ne katılmak üzere Türkiye’yi ziyaret etti.

Toplantı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Murat Baştor, Daire Başkanı Hasan Boz, Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Muhammetnur Ovezov ve Türkmenistan Taşımacılık ve Lojistik Merkezi (TULM) Temsilcisi Orazmurat Hydyrov’ın katkıları ve katılımlarıyla gerçekleşti.

Görüşmelerde, hızla gelişen Çin’den Avrupa ve diğer güzergahlara yönelen uluslararası karayolu taşımacılığının Türkmenistan temelinde, Orta Koridor üzerinden gerçekleşmesi konusu ele alındı. Özellikle Hazar koridorunda düzenli seferleri ve liman altyapısı ile dikkat çeken Türkmenistan Ro-Pax filosuna 2025 yılında iki geminin daha katılacağı müjdesi Sayın Çakıyev tarafından verildi. Ayrıca, UND ve TULM arasında sürücü vizeleri konusunda devam eden görüşmelerde, sürücü vize ücretlerinin düşmesi yönünde Türkmenistan makamlarınca sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Sayın Çakıyev ve Sayın Baştor, iki ülke arasında taşımacılık alanında önemli gelişmeleri içeren istişarelerde bulundu. İki ülkenin Ulaştırma Bakanlıkları, 2024 yılı içerisinde ulaştırma ve gümrük, Türkmenbaşı liman ziyareti ve Türk Dünyasında elektronik geçiş belgesi kullanımı gibi konularda fikir birliğine vardı.

Toplantıda, UND’yi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Cihan Sünel, Yönetim Kurulu Üyesi Mutluhan Akan, İcra Kurulu Başkanı Alper Özel ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alpdoğan Kahraman temsil etti.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

Prometeon Türkiye’nin yeni Pazarlama Müdürü Ömer Tunaz oldu
2023’ün tescilli patent şampiyonu Mercedes-Benz Türk
Aras Kargo, “Yeşil İlçe” projesini Bodrum’da başlattı
100 milyar dolarlık lojistik buluşması
Karsan, Romanya’da elektrikli ulaşımın geleceğini şekillendiriyor