U.N Ro-Ro 20 bin TIR’ı İstanbul trafiğine sokmayacak!

U.N. Ro-Ro'nun Ambarlı Limanı ile yılda 20 bin TIR, köprü ve otoban trafiğine girmeden, kolaylıkla İtalya’nın Trieste Limanı’na, oradan da tüm Avrupa’ya ulaşacak.

322 bin araç kapasiteli 12 modern Ro-Ro gemili filosuyla, Türkiye-Avrupa arasındaki Ro-Ro hatlarındaki intermodal taşımacılığın lider firması olan U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş., İstanbul (Pendik) ve Mersin’den, İtalya’daki Trieste Limanı’na, Pendik’den Fransa’daki Toulon Limanı’na düzenli Ro-Ro seferleri gerçekleştirirken, Türkiye’deki limanlarına bir yenisini daha ekledi. Karayolu taşımalarına alternatif olan ‘Ro-Ro hatlarının pazar lideri’ olan U.N. Ro-Ro, İstanbul’dan başlattığı Ambarlı - Trieste seferleri ile, İstanbul’un Avrupa yakası ve Trakya’da üretilerek Avrupa’ya ihraç edilecek yükler için Intermodal taşımacılıkta yeni bir çağ açacak. Seferlerin başlaması ile bölgedeki ihracat firmalarının taşıma maliyetleri azalacak ve rekabet gücü artacak. Ambarlı limanı sayesinde, köprülerdeki trafik kısıtlaması nedeniyle oluşan araç ve yüklerin gün kaybı önlemiş olacak. Ambarlı Limanı, İstanbul’un Avrupa yakasındaki tır, kamyon ve yüklerin Anadolu yakasına geçerken oluşturduğu yoğun trafiği de önleyecek.

MARMARA’NIN AVRUPA’YA AÇILAN KAPISI OLACAK!

322 bin araç kapasiteli 12 modern Ro-Ro gemili filosuyla, Türkiye-Avrupa arasındaki Ro-Ro hatlarındaki intermodal taşımacılığın lider firması olan U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş., İstanbul (Pendik) ve Mersin’den, İtalya’daki Trieste Limanı’na, Pendik’den Fransa’daki Toulon Limanı’na düzenli ro-ro seferleri gerçekleştirirken, Türkiye’deki limanlarına bir yenisini daha ekledi. Karayolu taşımalarına alternatif olan ‘Ro-Ro hatlarının pazar lideri’ olan U.N. Ro-Ro, İstanbul’dan başlattığı Ambarlı - Trieste seferleri ile, İstanbul’un Avrupa yakası ve Trakya’da üretilerek Avrupa’ya ihraç edilecek yükler için Intermodal taşımacılıkta yeni bir çağ açacak. Seferlerin başlaması ile bölgedeki ihracat firmalarının taşıma maliyetleri azalacak ve rekabet gücü artacak. Ambarlı limanı sayesinde, köprülerdeki trafik kısıtlaması nedeniyle oluşan araç ve yüklerin gün kaybı önlemiş olacak. Ambarlı Limanı, İstanbul’un Avrupa yakasındaki tır, kamyon ve yüklerin Anadolu yakasına geçerken oluşturduğu yoğun trafiği de önleyecek.

Türkiye'nin ihracat ve ithalatının büyük bir bölümünü gerçekleştiren uluslararası karayolu taşımacılarına farklı hizmetler sunan U.N. Ro-Ro; modern gemileriyle, programlı, izlenebilir, güvenli ve ekonomik bir alternatif oluşturarak, intermodal taşımacılığın referans markası olarak öne çıkıyor. En büyüğü 280 tır, en küçüğü de 200 tır alma kapasitesi olan 12 modern Ro-Ro gemili filosuyla yılda 250.000’den fazla tır taşıyan U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş, özellikle İstanbul’un Avrupa yakası çıkışlı yükler ve Trakya bölgesi için en önemli lokasyonda yer alan Ambarlı Limanı’nı hizmete açtı.

20 BİN TIR KÖPRÜ VE OTOBAN TRAFİĞİNE GİRMEYECEK

Ambarlı Limanı ile yılda 20.000 tır, köprü ve otoban trafiğine girmeden, kolaylıkla İtalya’nın Trieste Limanı’na, oradan da tüm Avrupa’ya ulaşacak. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçen ağır vasıtaların sayısında önemli bir düşüş yaratacak olan Ambarlı Limanı, yaklaşık olarak Marmaray’ın köprü trafiğine olumlu katkısı kadar etkili olacak.

İHRACATÇIYI 10 MİLYON LİRALIK MASRAFTAN KURTARACAK

Bugüne dek uluslararası RO-RO hattı bulunmayan İstanbul’un Avrupa yakasında, Ambarlı Limanı’nın hizmete girmesiyle özellikle azalan taşıma maliyetleri sebebiyle öncelikli olarak taşımacılara ve ihracatçılara yılda 10 milyon TL’lik ekonomik katkı sağlanacak. Bunun yanı sıra, ağır yük vasıtaları Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçmeyerek 6 milyon TL’nin üzerinde zaman tasarrufu yapacak.

KARBON SALIMINI YÜZDE 25 AZALTACAK

Konuyla ilgili bir olarak bir açıklama yapan U .N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş CEO’su Sedat Gümüşoğlu; “Türkiye'nin Avrupa'ya Ro-Ro hatları ile yaptığı ihracatın yüzde 65'ini gerçekleştiren U.N. Ro-Ro olarak, 12 modern gemiden oluşan filomuz, en son teknolojiyle işlettiğimiz yüksek standartlardaki limanlarımızla, müşterilerimizin sektördeki tüm istek ve ihtiyaçlarını karşılarken, yeni yatırımlarımıza da devam ediyoruz. Ambarlı Limanı’nın hizmete girmesiyle Avrupa yakasından çıkış yapan araçların zaman ve para kaybı yaşamadan Avrupa’daki nihai varış noktalarına ulaşmalarını sağlayacağız. İhracat ve ithalatçılarımıza maliyet avantajı sunacağız. İstanbul’daki köprülerden geçen tırların sayısını 20.000 adet azaltarak İstanbul trafiğinin nefes almasını sağlayacağız. Ambarlı hattımız ile Halkalı, Çerkezköy, Çorlu, Çatalca ve Tekirdağ çıkışlı olan yüklere cazip bir Ro-Ro taşıma hizmeti sunarak karbondioksit salınımını yılda 8 milyon kg karbondioksit düşürecek, çevreye de önemli ölçüde katkıda bulunacağız. Ro-Ro hatlarının pazar lideri olarak, ilerleyen dönemde yeni yatırımlarla gücümüze güç katmaya, sektörün üst düzey standartlarını oluşturmaya devam edeceğiz. Geçen yılı çok iddialı büyüme rakamlarıyla kapattık, bu yılda da iddialı bir büyüme öngörüyoruz. Şu anki gidişata baktığımızda 2016 sonunda % 15’lik büyüme rakamına ulaşacağız” diye konuştu.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Limanlarda kurulacak sürdürülebilir yakıt istasyonları desteklenecek
Arkas Bunker’dan Yang Ming’e İlk Biyoyakıt İkmali
Oras Denizcilik gemisine füzeli Husi saldırısı
Liman çıkış belgelerine ilişkin esaslara yeni düzenleme
Grimaldı Group Logitrans Fuarı’nda Yerini Aldı