Uçak bakım eğitimi programının 3. aşaması tamamlandı

Boeing ve Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi,  mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında çalışan öğretmenlere yönelik...

Boeing ve Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi,  mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında çalışan öğretmenlere yönelik uçak bakım eğitimi olan, “Temel Uçak Bilgisi ve Uçuş Teorisi Kursu”nun üçüncü bölümünün tamamlandığını duyurdu.

30 günlük program süresince, Türkiye’deki sekiz okuldan gelen 25 öğretmen bilgi ve pratik becerilerini uluslararası havacılık standartları çerçevesinde geliştirdi. Programa katılan 25 öğretmen Türkiye’deki 1.400’den fazla öğrencinin eğitiminde önemli bir rol oynayacak.

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn “Yenilikçilik ancak eğitim ile mümkün olur. Türkiye’deki eğitim programlarına hassasiyetle ve sorumluluk duygusu ile yaklaşmamızın temel sebebi budur. Anadolu Üniversitesi ile birlikte yürüttüğümüz bu program bizim bu alandaki samimi çabalarımızın bir örneğidir. Bu eğitimin, öğretmenlerin niteliklerini ve motivasyonlarını artırmasına ve daha iyi eğitilmiş insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunacağına inanıyorum” dedi.

Eğitimin Ocak ayındaki ilk bölümünde katılımcılar atmosfer fiziği, aerodinamik, temel uçak yapısı, uçuş sistemleri gibi konularda eğitim gördü.  Programın Haziran ayında gerçekleştirilen ikinci bölümünde ise öğretmenler uygulamaya dönük derslerle becerilerini pekiştirmenin yanı sıra öğrencilerine verecekleri eğitimlerde ihtiyaç duyacakları ekipman, alet ve test cihazları da tanıma fırsatı buldu.

Programın Eylül ayında yapılan üçüncü bölümünde ise öğretmenler atölyeleri ve motorların bakım, tamir ve yenileme çalışmalarının yapıldığı Fakültenin Uçak Bakım Merkezini ziyaret etti.

Gaz türbin motorları ve uçak yapılarına ilişkin teorik eğitim ile başlayan program daha sonra gaz tribünü motorları, aviyonik, hava ve gaz mekaniği, hidrolik ve yapısal tamir ile ilgili atölye çalışmaları ile devam etti. Öğretmenler bir yandan kendi bireysel pratik becerilerini geliştirirken bir yandan da havacılık eğitim atölyeleri ile ilgili temel ekipman gereksinimlerini ve alınacak güvenlik önlemlerini öğrendi. Öğretmenler gerçek bir uçak ortamında bakımla ilgili onaylı dokümanlar ve aletler ile çalıştı.

Program Direktörü ve Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Serdar Dalkılıç eğitim programı ile ilgili olarak, “Havacılık piyasası çok hızlı gelişiyor. Yeni insan kaynaklarına duyulan ihtiyacın yanında uluslararası ve ulusal havacılık mevzuatı da bakım elemanlarının, uçuş ekibinin, yer operasyonu elemanlarının ve ilgili eğitmenlerin belirli aralıklarla eğitim almasını zorunlu kılıyor. Bu nedenle eğitim sadece bu piyasaya yeni girenler için değil mevcut çalışanlar için de sürekli bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacın mevcut eğitim organizasyonları ve geleneksel yöntemlerle karşılanamadığı görülmektedir. Bu boşluğun doldurulmasına yönelik önemli bir adım olan bu eğitimi Boeing’in de desteği ile gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz.” dedi.

Boeing, dünyanın önde gelen uzay ve havacılık şirketi ve en büyük ticari ve askeri uçak üreticisidir. Türk Hava Yolları’nın ilk DC-3/C-47 model yolcu uçaklarını almasından bu yana Boeing ve Türkiye arasındaki uzun soluklu ve her iki tarafa da fayda sağlayan ilişki yaklaşık 70 yıldır sürmektedir. 2000 yılından bu yana Boeing, yaptığı okullar, bilgisayar laboratuarlar ve ekipmanı, eğitim materyalleri bağışları ve eğitim kaynakları programları ile 39 ilde 130’a yakın eğitim projesini desteklemiş ve yaklaşık 135.000 öğrencinin hayatında olumlu değişiklikler meydana getirmiştir. Şirketin Türkiye’deki merkezi Ankara’da bulunmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Mercedes’in “EML’miz Geleceğin Yıldızı” öğrencilerinden bir dizi ziyaret
Beykoz Üniversitesi ile Lojider anlaştı
Rahmi Koç'tan denizcilik öğrencilerine buggy jesti
CILT Türkiye, vizyon dersleriyle gençlerin vizyonunu genişletiyor
TKKD, kılavuz kaptan eğitimi vermesi için yetkilendirildi