Uçak sayısını 3’e katlayacak!

AtlasGlobal Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, bu yaz 25’e çıkacak uçak sayılarının 2020 yılında 75’e ulaşacağını ve 240 bin saat uçuş yapan bir havayolu şirketi olacaklarını ifade etti.

AtlasGlobal Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, 2020 yılında 75 uçakla yılda 240 bin saat uçuş yapan bir havayolu şirketi olacaklarını ifade etti. Bu yaz uçak sayılarının 25’e çıkacağını söyleyen Ersoy, 2018 yılı sonuna kadar 3 misli büyüyeceklerini ve bunun için de birkaç milyar dolarlık bir yatırım yapacaklarını dile getirdi. Ersoy, “Bir uçak ortalama minimum yıllık 3 bin saat uçuyor. 2020 yılında 75 uçakla 240 bin saat uçuş yapan bir havayolu şirketi olacağız. Destinasyon sayısı önemli değil, çünkü çok frekanslı da uçabilirsiniz. Bizim hedefimiz dünyanın en çok yerine uçan havayolu olmak değil; bu pazarlarda en yüksek payı alıp kendimize yeni pazarlar yaratmak” diye konuştu.

Amsterdam’a ilk tarifeli seferlerin başlamasıyla ilgili bir grup gazeteci ile bir araya gelen Murat Ersoy, yatırımların hayata geçmesinden sonra en erken 2018 yılında halka arzı düşüneceklerini ifade etti.

DIŞ HAT ORANIMIZI YÜZDE 70’E ÇIKARTACAĞIZ
AtlasGlobal markasıyla birlikte iç hatların yanı sıra dış hatlarda da faaliyet alanlarını genişlettiklerini kaydeden Ersoy, konuya yönelik şunları söyledi: “Yakın gelecekte ağırlıklı olarak dış hat uçan bir firma haline geleceğiz. Yüzde 70’lik iç hat uçuşumuza karşılık yüzde 30’luk dış hat uçuşumuz var. Gelecek yıl bu oranları tam tersine döndüreceğiz. Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, İtalya, Belçika gibi Türk turistlerinin çoğunlukla seyahat ettikleri yerlere yönelik seferlerimizi artıracağız. Her iki haftada 1 yeni hat açıyoruz. 14 ülkede 8 yeni havayolu şirketi oluşturuyoruz. Kuzey Irak ve Ukrayna’nın ardından merkezi Irak, Arnavutluk, Suudi Arabistan bayraklı yeni şirketlerimizi kuruyoruz.” Havayolu şirketi kurduğu ülkelerde önce havayolu sonra da tur operatörü yatırımları yaptıklarını ifade eden Murat Ersoy, “Bu noktada gelecek ay Atlas Holidays firmasını hayata geçireceğiz. ETS markasını Türkiye dışında fazla tanıyan yok. Bu şekilde büyüyeceğiz. Uçak, konaklama ve transfer hizmeti vereceğiz. Amacımız; kaliteli ürünü kolay ve iyi ücretli hızlı bir şekilde ulaşabilir yapmak. Öncelikle uçtuğumuz noktalara yönelik olarak hizmetlerimiz başlayacak” diye konuştu.

Yolcu trafiğini turist trafiğine çevirmek istediklerini, bunu da milli taşıyıcı değil özel sektörün yapabileceğini dile getiren Ersoy, “Türkiye’deki organize seyahat pazarının yüzde 70’ini kontrol eden ETS grubumuz var. Bununla birlikte 12 otelle 12 bin yatağımızın bulunduğu bir zincirimiz var. Havayolu şirketimiz de var. Bu nedenle yolcu trafiği turist trafiğine dönüşecek. Böylece kişi başına turistten aldığımız toplam harcama 300 eurodan 1300 euroya kadar çıkacak. Çünkü turist trafiği ile ekstra harcamalarla ekonomik büyüklük 4’e katlanıyor” açıklamasını yaptı. Ersoy, özel sektöre trafik haklarında öncelik verilmesi ve turizm teşvik programları açıklanırken bu yatırımcıların görüşleri dikkate alınarak planlanması gerektiğini söyledi.

3. HAVALİMANI MUTLAKA FİNANS BULACAKTIR
Murat Ersoy, 3. havalimanı ile ilgili şunları söyledi: “İstanbul Doğu-Batı arasında en ideal ulaşım noktası durumunda bulunuyor. Böyle bir yerdeki havalimanı projesi mutlaka finans kaynağı bulacaktır. Siyasi karışıklık olsa bile bulacağını düşünüyorum. Bizimle 3’üncü havalimanı yüklenicileri görüştü. Biz özel bir bölge terminali istedik.”
(Dünya)

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

Esas Holding Pegasus’ta hisse sattı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti
Turkish Cargo, Asya-Pasifik uçuş ağını genişletiyor
Corendon Airlines, geleceğin kaptan pilotlarını yetiştiriyor
Sabiha Gökçen Havalimanı yapay zeka tabanlı dijital asistan SAVVy’i tanıttı