Ulukom’dan KOBİ’lere bulut, büyüklere özel çözümler

Yaklaşık 30 yıldır lojistik ve gümrükleme sistemlerine yönelik yazılım üreten Ulukom Bilgisayar AŞ, KOBİ’leri buluta taşırken, büyük firmalar için özel çözümler üretiyor.

Ulukom Bilgisayar AŞ lojistik ve gümrükleme sektörüne hizmet veren en eski ve aynı zamanda toplam müşteri sayısı açısından da lider yazılım şirketi. Lojistik ve gümrükleme sektörünün her türlü yazılım ihtiyacı ile ilgileniyor ve firmalara terzi usulü özel butik çözümler sunuyor. 

Sektörde 800’ün üzerinde müşteriye hizmet verdiklerini ve özel talep üzerine yılda yaklaşık 5 bin yazılım uygulaması ürettiklerini belirten Ulukom Bilgisayar AŞ Genel Müdürü Erkin Fındık, lojistik sektörüne fonksiyonel ve içerik açısından zengin çözümler sunduklarını belirtti.

Firmaların özel ihtiyaçlar ve taleplerine de mümkün olduğunca cevap vermeye çalıştıklarına dikkat çeken Fındık, “Bu talepler genele hitap ediyor ve yazılım içeriğimizi zenginleştiriyorsa ücretsiz yapıyoruz. Bunun dışında kişiye özel talepler için ek proje bedeli alıyoruz ve bu projeyi de ana yazılım yapımızın üzerine kuruyoruz. Diğer firmaların yapılan ilave veya değişiklikten etkilenmemesi için yapılan değişiklikleri parametrelere bağlıyoruz. Yazılımımızda bulunan 1.000’in üzerinde parametre sayesinde firmanın ihtiyacına ve iş süreçlerine uygun özel bir yapılandırma oluşturabiliyoruz” dedi.

KOBİ’lere kiralama çözümleri sunuyoruz

Küçük firmalara 2002 yılından bu yana kiralama yöntemi ile yazılım çözümleri hizmeti verdiklerini söyleyen Fındık, KOBİ düzeyindeki firmalara yazılımı satın almak yerine, yıllık küçük bir bedel ödeyerek, bir sunucu yatırımı da yapmadan, Ulukom bulut yapısını kullanma imkânı tanıdıklarını dile getirdi.

Fındık, modüler bazda yıllık 1.500 TL’den başlayan ücretlerle KOBİ’lere kiralama imkânı sunduklarına işaret eden Fındık,  “ İşin boyutu 3-5 kullanıcıyı aşıyorsa ve işin içine mali işler modülleri giriyorsa giriş seviyesi bir sunucu ile firmanın kendi altyapısını kurmasını öneriyoruz” dedi.

Ulukom Bilgisayar’ın, lojistik ve gümrükleme sektörüne yönelik yazılımlarının tamamını Türkiye’de ve Türk mühendislerinin oluşturduğu know-how ile ürettiğini vurgulayan Fındık, lojistik ve gümrükleme sektörünün teknolojik sinir sistemini 30-40 kişilik bir ekiple şekillendirdiklerini anlattı.

Sektörün en önemli aşamalarından birinin satış sonrası destek hizmetlerinin olduğuna dikkat çeken Fındık, satıştan kuruluma kadar yaşanan süreç hakkında şunları söyledi: “Satış sonrası yazılımın kurulması yazılım destek (çağrı merkezi) tarafından uzak erişimle gerçekleştiriliyor.  Müşteri yerinde uygulama, uyarlama ve eğitim hizmetleri proje yöneticileri ve saha destek ekibimiz tarafından veriliyor. Kurulum ve eğitimin tamamlanması akabinde rutin destek hizmetleri ise yazılım destek (çağrı merkezi) tarafından telefon, uzak bağlantı ve mail yoluyla veriliyor. Uzak bağlantı konusunda temviewer kurumsal yazılımı kullanıyoruz ve uzak bağlantı talepleri bir havuza düşüyor ve yazılım destek elemanları tarafından sıra ile alınıyor. Satış tarafında müşteriden sorumlu bir satış danışmanı destek tarafında ise bir proje yöneticisi var.  Yazılımsal talepler proje yöneticisi vasıtasıyla yazılım ekibine iletiliyor ve yapılıp sürüme giren talepler talepte bulunan müşterilere otomatik olarak mail yoluyla bildiriliyor. Sürüm güncellemeleri sonrası her kullanıcı sürüme eklenenleri programa ilk girişte görebiliyor.”  

Fındık: “Sistemimiz bir ERP ve 40 modülden oluşuyor”

Lojistik  ve gümrük firmalarının çoğunluğu KOBİ düzeyinde olduğunun altını çizen Fındık, “ Yazılımlarımız lojistik ve gümrükleme sektörüne yönelik bir ERP yazılımı ve yaklaşık 40 modülden oluşuyor. Modüllerimizin her biri 5-10.000 TL aralığında. İş koluna (forwarder, gümrük müşavirliği, taşıyıcı, acente) bağlı olarak temel operasyon ve muhasebe süreçlerini tek yazılımla takip etmek için 2 modül ile 6-7 modül arası gerekiyor.  Örneğin 5 kullanıcılı bir forwarder’ın operasyon ve ön muhasebe süreçlerini takip edebileceği yazılımın maliyeti 25- 30.000 TL civarında. 10 kullanıcılı bir Uluslararası Karayolu taşımacılığı yazılımı ise 35-40.000 TL civarında, 50 kullanıcılı bir gemi acenteliği çözümü 150-200.000 TL civarında.

Mustafa SALİH - LOJİSTİK EKİPMANLAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Murat Lojistik, Yolda.com’u satın aldı
İmsan Group, karayolu ve Ro-Ro taşımacılığıyla büyüyor
Talay Logistics, kontrat lojistiğinde büyümeyi sürdürüyor
'5 yılda 5 bin kadın sürücü projesi' 2025’e damga vuracak
TLS Lojistik, yeni deposunda ABD operasyonlarına başladı