UPS’den "Afete Dirençli" şirketler programı

ABD Ticaret Odası Vakfı’nın Kurumsal Vatandaşlık Liderlik Merkezi (BCLC) ve UPS (NYSE:UPS), bugün, Türkiye'de afete dirençli şirketler oluşturulmasına,...

ABD Ticaret Odası Vakfı’nın Kurumsal Vatandaşlık Liderlik Merkezi (BCLC) ve UPS (NYSE:UPS), bugün, Türkiye'de afete dirençli şirketler oluşturulmasına, hazırlık yapılmasına ve afet sonrası iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olmak üzere “Sağlam KOBİ” pilot programını başlattı. Dünya Ekonomi Forumu, Doğal Afet Riskleri Global Gündem Konseyi üyesi olarak UPS Vakfı, 460.000 dolarlık bir bağışta bulunarak bu girişimi destekledi.

ABD Ticaret Odası Vakfı Başkan Yardımcısı Alfonso Martinez-Fonts, "Bu proje, her iki ülkenin insanlarına ve ekonomilerine büyük bir fayda sağlamaktadır. Sağlam Kobi sadece afete karşı direnç sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda her iki ülkenin kamu ve özel sektörleri arasındaki iletişimi, işbirliğini ve iyi niyeti de geliştirecek." dedi.

Türkiye, geçtiğimiz on yıl içerisinde yaklaşık 2.9 milyar doların üzerinde maliyete neden olan depremler nedeniyle yüksek riske sahip bir doğal afet bölgesi. Bu nedenle, Dünya Ekonomi Forumu Global Gündem Konseyi, küçük ve orta ölçekli işletmeler arasında doğal afetlere karşı direnci işbirlikçi bir yaklaşım geliştirmek için Türkiye'yi pilot ülke olarak tavsiye etti. Bu yeni girişim, sivil toplum ve özel sektör arasındaki işbirliğini geliştirecek ve toplumun afet sonrasında iyileşme sürecini destekleyecek.

UPS Vakfı Başkanı Eduardo Martinez, "Bu girişimin; Türkiye'de daha güçlü ve güvenli işletmeler ve topluluklar yaratmaya yardımcı olmasının yanı sıra, uluslararası ticaret topluluğunun da global ölçekte daha hazırlıklı olmasına yardımcı olacağını umuyoruz. İnsani Yardım Programı’nın bir parçası olarak; yardım becerilerinin gelişimini ve ABD Ticaret Odası Vakfı’nın Kurumsal Vatandaşlık Liderlik Merkezi, Dünya Ekonomi Forumu gibi düşünce liderleri ile birlikte çalışmanın yollarını arıyoruz" dedi.

UPS Türkiye Ülke Müdürü Mike Harrell, “Sunduğumuz lojistik çözümlerle küçük ve orta ölçekli işletmeleri büyümeleri ve yeni pazarlara açılmaları için destekliyoruz. Bu programla, hem  işletmelerin daha güçlü, afete dirençli ve sürdürülebilir olmalarına katkı sağlayacağız, hem de Türk ihracatının ve ekonomisinin büyümesine destek olacağız’’ dedi.

Pilot program, kamu ve özel sektörü, sivil toplumu ve hükümeti içeren kıtalar arası ve geniş kapsamlı bir işbirliği. UPS'in Türkiye'deki yönetim ekibi bu programı BCLC, Başbakanlık Ofisi, AFAD Türkiye’nin acil durum dairesi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (KSS Türkiye) ile birlikte koordine edecek. Girişim ayrıca Türkiye’deki toplum liderleri ve sivil toplum örgütleri ile de güçlü ortaklıklar sağlayacak.

 LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

MAN Kamyon ve Otobüs, ödüllerle taçlandırdığı 2024'ü değerlendirdi
Türk Telekom ve Petrol Ofisi'nden dijital dönüşüm hamlesi
TÜSİAD, Türkiye’nin e-ticaret lojistiği profilini çıkardı
TotalEnergies’ten yeni distribütörlük anlaşması
Ağır ticari araçlar sektöründe sürdürülebilirlik; çevresel etkiler