UPS'den e-ihracatçılara 'Export Akademi' desteği

UPS, KOBİ’lerin ve girişimcilerin e-ticarette potansiyellerini keşfetmeleri, ürün satışlarını online kanallarda daha etkin biçimde geliştirmeleri ve uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini arttırabilmeleri için Export Akademi programını hayata geçirdi

Dünya çapında 220’den fazla ülke ve bölgede Türkiye’de ise 81 ilde, ekspres paket ve kargo taşımacılığı, tedarik zinciri çözümleri, gümrükleme ve depolama hizmetleriyle lojistik sektörünün öncü şirketlerinden biri olan UPS, KOBİ’lerin ve girişimcilerin ihracat potansiyellerini keşfedebilmesi ve e-ihracat sürecinde önlerine çıkabilecek engelleri ve çözümleri çok daha önceden görebilmesi için Export Akademi programını hayata geçirdi.

İlki İstanbul’da gerçekleştirilen Export Akademi toplantıları kapsamında, iç pazarda yerel bir oyuncu iken e-ihracat yapmaya başlayan KOBİ’lerin ilham veren başarı hikayeleri paylaşılırken, aynı zamanda;

  • Sanal pazarlarda hesap yönetimi,
  • Online Ödeme yöntemleri,
  • E-ihracatta gönderi paketleme,
  • Dijital pazarlama,
  • Gümrük mevzuat çözümleri

konularında beş farklı workshop yapıldı.

Konuyla ilgili konuşan UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç, “Türkiye’deki 30’uncu, dünyadaki ise 111’inci yılımızı kutluyoruz. Geldiğimiz bu noktada her gün çıkardığımız 300 uçakla satıcıları alıcılarla buluşturmaya, dünya ticaretini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda küresel deneyimimizi ülkemiz için fark yaratmak adına kullanmak üzere Export Akademi programını hayata geçirdik. Şu an 95 milyar dolar ile Türkiye’deki ihracatın yüzde 57’sini KOBİ’ler gerçekleştiriyor. Ülkemizde 3.3 milyon KOBİ bulunuyor. Fakat bunların sadece 60 bini ihracat gerçekleştirebiliyor, bu da toplam KOBİ sayısının yüzde ikisi demektir. Bu tabloya baktığımızda, ülke potansiyelimizin çok gerisinde bir ihracat performansımız var fakat UPS olarak biz, insanımızın cesaretine ve potansiyeline güveniyoruz” dedi.

İhracat yapmaya devam etmek isteyen veya ilk kez ihracat yapacak olan tüm işletmelerin yanlarında olduklarını belirten Kılıç, sözlerine şu şekilde devam etti: “KOBİ’lerin ihracat yapan yüzde 2’lik kısmını yüzde 10’a çıkartabilirsek bu, Türkiye ekonomisine yaklaşık 500 milyar dolar katkı demektir. İhracat yapan KOBİ’ler ile daha yüksek bir refah seviyesi ve ekonomik gelişim elde etmek kaçınılmaz. UPS olarak tüm uzmanlığımızı KOBİ’ler ve girişimciler ile paylaşmaya hazırız. İlkini İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz Export Akademi toplantılarını Anadolu şehirlerimize de yayacağız.”

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Murat Lojistik, Yolda.com’u satın aldı
İmsan Group, karayolu ve Ro-Ro taşımacılığıyla büyüyor
Talay Logistics, kontrat lojistiğinde büyümeyi sürdürüyor
'5 yılda 5 bin kadın sürücü projesi' 2025’e damga vuracak
TLS Lojistik, yeni deposunda ABD operasyonlarına başladı