Vapurlara isimlerini verenler

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'den (İDO) yapılan açıklamaya göre, vapurlara adları verilen ''İsmail Hakkı Durusu'', ''Prof. Dr. Aykut Barka'', ''Barış...

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'den (İDO) yapılan açıklamaya göre, vapurlara adları verilen ''İsmail Hakkı Durusu'', ''Prof. Dr. Aykut Barka'', ''Barış Manço'', ''Teğmen Ali İhsan Kalmaz'', ''Mehmet Akif Ersoy'', ''Fahri S. Korutürk'', ''Nurettin Alptoğan'', ''Aydın Güler'', ''Emin Kul'', ''Zübeyde Hanım'', ''Kaptan Gündüz Aybay'', ''Hamdi Karahasan'', ''Şehit Adem Yavuz'', ''Şehit Karaoğlanoğlu'', ''Şehit Sami Akbulut'', ''Şehit Mustafa Aydoğdu'', ''Şehit Temel Şimşir'', ''Şehit Caner Gönyeli'', ''Şehit Necati Gürkaya'', ''Şehit İlker Karter'', ''Şehit Metin Sülüş'', ''Ahmet Hulusi Yıldırım'' ve ''Turan Emeksiz''in hayat hikayeleri, ''Vapurlarda Yaşatılanlar'' adlı kitapta toplandı.

İDO iskeleleri ve şehir hatları vapurlarında ücretsiz olarak dağıtılan kitapçıkta, ayrıca vapurların tarihine ilişkin de bilgiler yer alıyor.

1987 yılında kurulan İDO, bugün Marmara Bölgesi'nde toplam 33 hatta 82 noktaya hizmet götürüyor.

2005 yılı Şubat ayında Türkiye Şehir Hatları İşletmesi'ni devralan İDO, bugün toplam 73 gemi, 82 iskele ile dünyanın en büyük araç ve yolcu taşımacılık şirketi olarak görülüyor. İDO, Interferry'ye üye olan tek Türk şirketi olarak biliniyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Ruhi Duman, Hakk'ın rahmetine kavuştu
Avrupa’ya Açılan En Kolay Yol: Yunanistan ve Letonya Golden Vize Programları
Mercedes, meme kanseriyle mücadelede farkındalık için Travego ile yola çıktı
Ticari araçların trafik sigorta primleri yüzde 10 arttı
İstanbul ve Kocaeli’de Lojistik Depolama Alanları En Yüksek Seviyede