Volvo-Renault, Ford, Mercedes çekicilerini kime satar?

Selçuk Onur

Başlıktaki sorunun yanıtı çok kolay değil mi? Tabi ki, lojistik kuruluşlarına satarlar. Ürettikleri araçları pazarlayabilmek için de, ürünü öne çıkaracak hamleler yaparlar. Kampanya, promosyon, reklam vb. yöntemleri ilk akla gelenler arasında sayabiliriz.

Diğer ikisi, firmaların kendi bünyelerinde çözecekleri bir olgu sayılacağı için bizi ilgilendiren maddenin reklam olduğu ortada. Çünkü, sektör dergilerinin kapaklarında bir fiyat yazsa da, para ile satılmaz, reklamlarla ayakta kalmaya çalışırlar.

Yukarıda adı geçen kuruluşlar, 2015 yılında bütçelerinden dergimize 1 lira dahi ayırmadı. Özellikle medya planlama şirketlerine bunu sorduğumuzda, ‘Siz ekipman dergisisiniz, adınız LOJİSTİK EKİPMANLAR, olduğu için müşterimizi ilgilendirmiyorsunuz’ savunmasını getiriyorlar.

Durum gerçekten böyle mi?

Çekiciyi ele alalım: Ardına bir treyler takar, lojistiğin ana unsuru haline getirirsiniz. Bu durumda çekici de, bir lojistik ekipman olmuyor mu?

LOJİSTİK EKİPMANLAR’I LOJİSTİKÇİLER OKUR

Dergimiz 6 yıldır okurlarıyla buluşuyor. Ortalama 6 bin yayını birkaç yüz abonenin dışında ücretsiz ilgililerine ulaştırıyoruz. Dileyen yalnızca 2015 yılında yayınlanan dergileri çıkarır ve sözlerimin gerçekliğini test edebilir. Bu yıl 10 sayı çıkmışız ve Türkiye’nin önde gelenleri başta olmak üzere 30 lojistik firması dergimize ilan vermiş. Bu 30 firmanın filolarındaki araç sayısı 10 binlerle ifade edilebilir. Benim dergimden daha fazla ilan alan tabi ki var. Ama iddia ediyorum, bir yılda bu kadar çok ve farklı lojistik firması reklamının yer aldığı başka bir dergi yok. Yani sözün özü, lojistik firmaları bizi önemsiyor ve değerli buluyor. Aynı teveccühü, araç üreticisi firmalarımızdan da görmek istiyor ve bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz.

Doğru yayın olduğumuzu anlatmak için böyle bir yöntem kullandığım için üzgünüm. Söz konusu kuruluşlardaki dostlarım belki bana kızacaklardır ama gerçekten durum bu. Fakat lütfen, bundan bir protesto yazısı olduğu anlamı çıkarmasınlar. Biz yine her zaman olduğu gibi söz konusu saygın kuruluşlarımızın etkinliklerini takip edecek, haberlerine yer vermeye devam edeceğiz. Amacım, sadece biraz içimi dökebilmekti. Sürç-i lisan ettiysek af ola… Saygılarımla.

2015 YILINDA DERGİMİZDE İLANI ÇIKAN LOJİSTİK FİRMALARI

REYSAŞ LOJİSTİK, EKOL LOJİSTİK, OMSAN LOJİSTİK, MARS LOJİSTİK, GÖKBORA LOJİSTİK, NGB YALÇIN TRANS, CEYNAK LOJİSTİK, DHL, ARKAS LOJİSTİK, ETİS LOJİSTİK, EYÜP LOJİSTİK, ULUS TRANS, YUSEN LOGISTICS, SELEM GROUP,  SAĞLIK GROUP LOJİSTİK, ÇOBANTUR, MSC, ÜNSPED LOJİSTİK, ALIŞAN LOJİSTİK, UPİ TRANS, AĞAÇLI LOJİSTİK, BATU LOJİSTİK, DEMİRYOLU LOJİSTİK,MERTAŞ NAKLİYAT, GÖKBİL NAKLİYAT, TAHA KARGO, RAYSER LOJİSTİK, ARAS KARGO, SÖNMEZ BUSTAŞ, YUG LOJİSTİK,CENGAVER NAKLİYAT, UFUK NAKLİYAT

  • Firmaların filolarındaki araç sayıları ve markalarını da yazacaktım. Ancak, bazı firmalar sayı bildirmediler. Bütünlük açısından yazmamayı seçtim. Fakat, on binlerce çekici olduğunu söylemek abartı olmaz. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.