İki şeritli tren yolunu da kapsayacak şekilde inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden tren vagonu taşımak isteyen Adapazarlı şirkete 1983 yılında yürürlüğe giren 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nu gerekçe gösteren yetkililer, '54 ton kuralı' gereği köprü geçişlerinden vagon geçişine izin vermedi.
Konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.
Ulaştırma Bakanlığı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek tırlara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada 70 tona kadar araçların köprüyü geçebileceklerini ifade etti. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de köprüler H30-554 kamyon yükü yani 54 ton yüklü kamyona göre projelendirilerek inşaatları gerçekleştirilmektedir. Ancak yine de 70 tona kadar özel yüke izin verilmektedir. Bahse konu olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ortasında 2 şerit demiryolu hattı olmak üzere toplam 10 şeritten oluşan bir yapıya sahiptir. Dolayısı ile köprünün bahse konu ağırlıkları taşıyamaması gibi bir durum söz konusu değildir. Tüm taşıma modlarında olduğu gibi karayolunda da yük taşımalarının nasıl yapılacağı, hangi ağırlık ve büyüklükteki yüklerin nasıl taşınacağına yönelik kurallar bulunmaktadır. Yükün gabarisi, ağırlığı, genişliği, taşıyacak aracın kapasitesi ve yükün yüklenme biçimi, karayolu taşımacılık kurallarına uygun olması zorunludur”
LOJİPORT