Yenilenen Fuso Canter, Türkiye yollarına çıkıyor

TEMSA, Fuso Canter'in yenilenen modellerini tanıttı. Farklı ön tasarımı, yüksek taşıma kapasitesi ve artan sürüş konforuyla dikkat çeken Fuso Canter, kamu, inşaat, lojistik, gıda gibi farklı sektörlerde, sahiplerine maliyet avantajları sağlıyor.

Salgın dönemini de kapsayan 2019 ve 2020 yıllarında yaklaşık yüzde 40’lık bir daralma yaşayan ancak normalleşme adımlarıyla birlikte yeniden yükselişe geçen hafif kamyon pazarının önde gelen oyuncularından biri olan Fuso Canter'in kamyon ve kamyonet segmentlerinde toplam 8 farklı modeli bulunuyor.

Fuso Canter’in tüm kullanıcılar tarafından takdir edilen sağlam yapısı ve düşük araç ağırlığı sayesinde fark oluşturan yüksek taşıma kapasitesi ve ulaşılan yakıt tasarrufu ile araç sahiplerine önemli bir maliyet avantajı sağlıyor. Fuso Canter’in kamyon ve kamyonet segmentlerinde toplam 8 farklı modeli bulunuyor.

TEMSA Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Kaan Doğancıoğlu, son yıllarda imza attıkları önemli büyüme hamlesini şimdi de Fuso Canter ile pekiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Doğancıoğlu "TEMSA olarak son 2 yıldır çok önemli bir dönüşüm sürecinin içerisindeyiz. Bu süreçte, ortaklarımız Sabancı Holding ve Skoda Transportation’ın gücüyle bir yandan küresel büyüme stratejimizi güçlendirirken bir yandan da otobüslerimiz, midibüslerimiz ve Fuso Canter’imiz ile ülkemizin ekonomik büyümesine de eşlik ediyoruz. 2021 yılında ortaya koyduğumuz yüzde 122’lik büyüme performansı, TEMSA’nın bu dönemki yol haritasının aslında ne kadar doğru olduğunu, TEMSA araçlarının yurt içinde ve yurt dışında müşteriler tarafından ne kadar sahiplenildiğini hepimize gösteriyor. Yenilenen FUSO Canter ile birlikte bu büyüme hikayemizde yeni bir sayfa daha açıyoruz. Ticari araç pazarında, geçmiş dönemlerdeki başarımızı, yenilenen FUSO Canter modellerimizle bir kez daha göstereceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Pazar bu yıl yüzde 20’ye yakın büyüyecek"

Fuso Canter’in, kamu, inşaat, lojistik, gıda gibi Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan farklı sektörlerde hizmet verdiğini dile getiren Doğancıoğlu, pazarla ilgili de şu bilgileri verdi:

"Geçtiğimiz yıl toplam 3 bin 765 adet olarak gerçekleşen 3,5 ton-10 ton hafif kamyon pazarının yıl sonu itibarıyla 4 bin 400 adet civarında gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu da pazarın yüzde 20’ye yaklaşan bir büyüme performansı sergileyeceği anlamına geliyor. FUSO Canter olarak baktığımızda ise 2020 yılında yüzde 9,6 olan pazar payımız bugün itibarıyla yüzde 16’nın üzerine çıkmış durumda. Diğer bir deyişle, pazar payımızı son 2 yılda yüzde 66 artırdık. Ama bunu yeterli görmüyoruz. Yenilenen modellerimizle ilk etapta hedefimiz pazar payımızı yüzde 20-25 bandına yükseltmek ve ardından da 2018 yılındaki yüzde 30’lara dayanan paya yeniden ulaşmak."

“Taşıma kapasitesinin açılımı: 20 seferde 1 araç fazla demek”

TEMSA Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp ise şunları kaydeti: “Uzun bir aradan sonra pazarın yeniden eski muhteşem günlerine döneceğine inanıyoruz. 2020 yılında 9.6’lık pazar payımız yüzde 16’ya çıktı. İlk hedef pazar payımızı yüzde 20’lere ardından yüzde 30’a tekrar ulaşabilmek.”

Araç sahiplerine sundukları maliyetleri etkileyen iki temel unsur olduğunu kaydeden Koralp, “Birincisi aracımızın hafifliği ve yakıta yaptığı etki. İkincisi ise yüksek taşıma kapasitesi”3,5 tondan 8,5 tona kadar uzanan yelpazede 8 farklı modeli bulunan Fuso Canter, özellikle yüksek taşıma kapasitesi ve düşük araç ağırlığı ile rakiplerine göre araç sahiplerine ciddi bir maliyet avantajı sağlıyor. Günümüzün ekonomik konjonktüründe, sahip olma maliyeti ilk yatırım maliyetinden çok daha önemli bir konuma gelmiş durumda. Biz de Fuso Canter araçlarımızda bu maliyet unsuruna çok önem veriyoruz. Taşıma kapasitesi üzerinde durmamızın temel sebeplerinden biri şu: Yüzde 5’lik bir taşıma kapasitesi farkı, ortalama 20 seferde, fazladan bir araç anlamına geliyor. Bu hem zaman hem de maliyet tarafında araç sahipleri için çok önemli bir tasarruf imkânı yaratıyor. Bunların yanında, araçların optimum dönüş yarıçapının getirdiği yüksek manevra kabiliyeti ve sürücü kabini ergonomisi de özellikle araç kullanıcıları için çok önemli birer avantaj. Tüm bu özellikleriyle, Fuso Canter araçlarımızın pazara çok yeni bir hava getireceğine inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

Marka Müdürü Aytuğ Bük de, “Bugüne kadar üretilen 4.5 milyon araç kullanıcılarıyla buluşmuş durumda. Canter, 40 yıllık geçmişinde herkesin hayatına dokunmuş bir ürün. Yerli olarak ürettiğimiz 90 bin Canter aracı kullanıcılarıyla buluşturduk. Canter hep kazandırdı. Dayanıklı ve uzun ömürlü bir yol arkadaşı. Kullanıcısını yormayan ve düşük işletme maliyetleriyle hep kazanç getirerek bulunduğu noktaya geldi” ifadelerini kullandı.

Ürün Pazarlama Uzmanı Emre Kaya ise, lojistik taşımadan kamuya müşterileriyle birlikte büyümeyi hedeflediklerini, üstyapı çeşitliliğiyle de müşterilerine çok daha fazla seçenek sunduklarının altını çizerek şöyle devam etti: “Kaliteli, güvenli, şık, yüksek performanslı, düşük yakıt tüketimine sahip aracımızı ön taraftaki siyah kuşakla yepyeni bir görünüme kavuşturduk. Canter, kataforezli şasi ile artık daha dayanıklı. Şasi daha da güçlendi. Üstyapıda bağlantı olmadığı için daha kullanışlı oldu. Emisyon geçişindeki zararları önlemek için kompakt bir yapı seçildi. Sürücünün rahatlığını ön plana aldık. O yüzden sürücü kabini daha da ergonomik hale getirildi. Sarsıntıyı daha az iletecek körüklü sürücü koltuğu eklendi. Ergonomik vites pozisyonu, 7 inçlik dokunmatik multimedya ekranı eklendi.”

TEMSA kurmayları, basın toplantısının ardından soruları yanıtladı.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hafif Ticari Haberleri

Yeni eSprinter ile Mercedes hafif ticarilerde elektrikli dönüşüm başlıyor
Volkswagen'in Elektrikli ID. Buzz Aracına Yakından Bakış
Eker filosunu Volkswagen Caddy ile güçlendirdi
Hafif ticaride pazar, ithalata teslim oldu
Otokar Pick-up Pazarına Güçlü Bir Giriş Yapıyor