“Yerinde analiz” uygulaması lojistikçilerin çözüm ortağı

Müşterilerinin depolarını ziyaret ederek depo kullanımı ve ekipmanlarla ilgili kapsamlı raporlar hazırlayan HMF Makina, tedarik zincirinin her aşamasında lojistikçilerin çözüm ortağı olmaya aday…

Kaldırma ve depolama ekipmanları pazarında Hyundai, Atlet ve Airo gibi üç önemli markayla liderliğe koşan firmalardan biri HMF Makina, “yerinde analiz” uygulamasıyla lojistikçilerin çözüm ortağı oluyor. Müşterilerinin depolarını ziyaret ederek, depoları ve ekipmanları daha verimli kullanmalarını sağladıklarını söyleyen HMF Makina Genel Müdür Yardımcısı Reyhan Uğurlu Yücel, bu sayede tedarik zincirinin her aşamasında müşterilerinin yanlarında olduklarını dile getirdi. Hyundai forkliftler, Atlet depo içi istif makineleri ve Airo personel yükselticiler ile depolama, yükleme ve boşaltma gibi uygulamaların her aşamasında müşterileriyle tam bir işbirliği yürüttüklerini ifade eden Yücel, lojistikçilere büyük avantajlar sağlayan “yerinde analiz” uygulamasını anlattı: “Müşterilerimizin depolarını daha verimli kullanabilmeleri için “yerinde analiz” uygulaması ile müşterilerin depoları ziyaret ediliyor ve işin niteliğine, yüklerin tipine, palet boyutlarına göre özel bir analiz yapılarak verimliği maksimuma çıkaracak bir rapor hazırlanıyor. Firmaya özel olarak yapılan bu raporla müşteriler depolarındaki verimliliği arttıracak en uygun makineleri belirleyebiliyorlar. Eğer müşteri talep ederse makinelerin kullanım sonrası detaylı analizleri yapılıyor ve bu analizlerle hangi makine ne kadar operasyonda kalmış, kaç palet istiflemiş ve ne kadar enerji kullanımı gerçekleştirmiş gibi veriler de müşteriye sunulabiliyor.  Bu verilerle müşteri kendi planlamasını optimize edebiliyor.”

“KİRALAMAYA İLGİ AVRUPA’DAKİNDEN
DAHA DÜŞÜK AMA UMUT VAAT EDİYOR”

HMF olarak müşterilerine hem satın alma hem de kiralama seçenekleri sunduklarını hatırlatan Yücel, Türkiye’de başlarda sadece otomotiv sektöründe yapılan kiralama faaliyetlerinin son dönemlerde iş ve inşaat makinelerinde da oldukça popüler hale geldiğine dikkat çekti. Yücel, buna rağmen bu trendin henüz Avrupa’daki oranlar kadar yükselemediğini ancak yine de gelişmeye devam ettiğini belirtti. Yücel, 2016 yılında ise 2015 yılında yakaladıkları pazar payını korumayı ve özellikle Airo personel yükseltici platform satışlarını artırmayı planladıklarının da altını çizdi.

YENİ -9 SERİSİ FORKLİFTLER, GÖRÜŞ ALANINI YÜZDE 75 ARTIRDI
Yücel, 2014 yılında piyasaya sunulan ve pazarın akülü makine trendi ile müşteri talepleri göz önünde tutularak Hyundai tarafından geliştirilen yeni -9 serisi akülü forkliftleri anlattı. Yeni -9 serisi araçların geliştirilmiş teknolojisi ile güvenlik, bakım kolaylığı, mükemmel denge ve sarsıntısız sürüş sunduğunu kaydeden Yücel, yeni seri ile operatörlerin görüş alanının yüzde 75 artırıldığını söyledi. Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Operatör konforunu maksimize eden yeni -9 serisi akülü forkliftler tüm depolar, üretim tesisleri ve dağıtım merkezlerinde kullanım için ideal çözümler sunuyor. HHI Endüstriyel Tasarım ve Araştırma Departmanı tarafından uzun çalışmalar sonunda geliştirilen -9 serisi forkliftlerde görüş alanı yüzde 75 arttırılmıştır. Dünyaca ünlü Red-dot Tasarım Ödülü’ne layık görülen -9 serisi Hyundai Forkliftler, günümüzün çevresel ve teknik güvenlik ihtiyaçlarını karşıladığından yenilikçi araştırma geliştirme alanı konusunda ödülleri topluyor. Özellikle geniş operatör görüş alanı ve ekipman kontrol sistemi, makineleri çok daha güvenli ve verimli kılıyor.”

 ATLET BY UNİCARRİERS, 5 FARKLI ARAÇLA REACH TRUCK PAZARINDA
Depo içinde ise 2005 yılından bu yana HMF Makina güvencesi ile Türkiye pazarında yer alan İsveçli Atlet by Unicarriers, 5 farklı yüksek donanımlı reach truck’ı piyasaya sunduğunu aktaran Yücel, “Operatör konforunun ve performansın ön planda olduğu Tergo serisinde her depo tipine uyabilecek 5 farklı model var. Temel reach truck ihtiyaçlarını karşılayan iki kademeli mast dizaynlı reach truck’tan, ağır yükler  ve yüksek istifleme mesafeleri için dizayn edilen ağır iş tipi 2,5 ton kapasiteli reach truck’a kadar geniş ürün yelpazesi  ile çok geniş çaplı bir müşteri kitlesi hedefleniyor.Böylelikle sektörü ve depo yapısı ne olursa olsun her müşteriye özel farklı birçok reach truck üretilebiliyor.Bütün  modellerde göze çarpan ortak nokta ise ergonomi ve yüksek  performans.Ekstra güvenlik donanımları ise her zamanki gibi standart” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 100 SİZE ÖZEL”
Yeni Tergo Reach Truck serisinde sunulan yüksek ergonominin, Chalmers Teknoloji Üniversitesi tarafından onaylandığını hatırlatan Yücel, operatöre sağlanan sağlıklı ve konforlu  çalışma ortamı ve kullanılan son teknoloji komponentlerin benzer markalara göre üstünlüğünün,  akademik düzeyde yapılan bağımsız araştırmalarla ispatlandığına dikkat çekti. Yücel, “Son olarak 2015 yılında Atlet by UniCarriers Tergo URS model dar koridor istif makinası  "Depolama Teknolojisi Ekipmanları" kategorisinde Uluslararası alanda düzenlenen Forklift ödülü IFOY’u almaya hak kazandı.  Tergo URS test değerlendirmelerinde, ergonomik konsepti ve kolay manevra kabiliyeti ile jüriyi kendine hayran bıraktı. Kendi sınıfındaki en dar dönüş yarıçapına sahip URS, kullanıcıya geniş görüş alanı ile rahat bir çalışma ortamı sunuyor” diye konuştu.

Burak GÜNER – LOJİSTİK EKİPMANLAR DERGİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Murat Lojistik, Yolda.com’u satın aldı
İmsan Group, karayolu ve Ro-Ro taşımacılığıyla büyüyor
Talay Logistics, kontrat lojistiğinde büyümeyi sürdürüyor
'5 yılda 5 bin kadın sürücü projesi' 2025’e damga vuracak
TLS Lojistik, yeni deposunda ABD operasyonlarına başladı