Yolcu-servis taşımacılığı yetki belge türleri nelerdir?

Yolcu taşımacılığı yapabilmek için bazı belgelere sahip olmanız gerekmektedir. Yolcu ve servis taşımacılığı yetki belgesi nasıl alınır sorusunun yanıtını içeriğimizde derledik.

Yolcu ve servis taşımacılığı yapabilmeniz için yetki belgesi almanız gerekmektedir. Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararıyla yetki belgesi taşımacılık yapabilmek mutlaka sahip olmanız gereken bir belgedir. Yolcu ve servis taşımacılığı yapabilmek için izin belgesiyle birlikte servis taşımacılığı yetkisi ve servis taşımacılığı kartını almanız gerekmektedir. Yetki belgeleriyse farklı kullanım amaçlarına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Yolcu ve servis taşımacılığı yetki belge türleri nelerdir?

Yolcu ve servis taşımacılığında yetki belgeleri; D2, D3 ve D4 yetki belgesidir. D2 yetki belgesi nedir? D2 yetki belgesi, tarifesiz olarak yurtiçi ticari yolcu taşımacılığı yapmak isteyenlerin alması gereken bir belgedir. Taşımacılık yapmak isteyenlerin; Minimum 75 koltuk kapasitesi olan araca, 30 bin TL sermayeye, Kullanılacak aracın 10 yaşından küçük olması, Yurtiçi yolcu taşıma ve orta düzey yönetici belgesi sahibi olması, Belge harç ücretini yatırmak belgelerine sahip olması gerekmektedir.

D3 yetki belgesi nedir?

Yurt içinde personel taşıma ve ticari amaçla taşımacılık yapabilmek için D3 yetki belgesi sahibi olmanız gerekmektedir. Bu tür taşımacılık yapılabilmesi için; En az bir minibüs veya otobüse, D3 belgesine, Belge harç ücretinin yatırılmasına gerek duyulur.

D4 yetki belgesi nedir?

D4 yetki belgeleri, taşıma mesafesine bakılmadan 100 kilometreye kadar şehirlerarası veya il içi taşımacılık için gerekmektedir. Bu tür taşımacılık yapmak isteyenlerin; En az bir otobüs veya minibüse, 10 bin TL sermayeye, En fazla 10 araç ekleme hakkına, İl Trafik Komisyonu tarafından alınacak D4 yetki belgesine, Belge harç ücretine ihtiyacı vardır.

Yolcu ve servis taşımacılığı yetki belgesi başvurularında gerekenler nelerdir?

Yolcu ve servis taşımacılığı yetki belgesi için başvurularda; Oda faaliyet belgesi, Şirket yetkilisine ait imza sirküleri, Ticari Sicil Gazete öneği, Öğrenci ve personel servis taşımacılığı taahhütnamesi, Başvuru grubuna bağlı olarak istenen standartları gösteren belgeler gerekmektedir.

Yolcu ve servis taşımacılığı yetki belgesi nasıl alınır?

Yolcu ve servis taşımacılığı yetki belgesini alabilmek için gerekli evrakları hazırlayıp Ulaştırma Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’ne başvuru yapmanız gerekmektedir.

Yolcu ve servis taşımacılığı yetki belgesi çeşitleri nelerdir?

Yolcu ve servis taşımacılığı yetki belgesi; SRC 1 belgesi; minibüs, otobüs gibi araçlarla yurtiçi ve uluslararası yolcu taşımacılığı yapabilmek için, SRC 2 belgesi; minibüs ve otobüs gibi araçlarla yurtiçi yolcu taşımacılığı yapabilmek için, SRC 3 belgesi; kamyon veya kamyonetlerle yurtiçi ve uluslararası taşımacılık yapabilmek için, SRC 4 belgesi; kamyon veya kamyonet gibi araçlarla yurt içi taşımacılık yapabilmek için gereklidir.

 Kimler yolcu ve servis taşımacılığı belgesi almalıdır?

Şirket ismi kullanan veya vergi levhasına sahip olan herkesin yolcu ve servis taşımacılığı yetki belgesi alma hakkı bulunuyor. Ticari araç kullanımlarında araç kullanacak kişilerin yetki belgesi alması gerekir. Şirket adına araç alımlarında ne taşınırsa taşınsın mutlaka yetki belgesi almalısınız.

LOJİPORT

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yolcu Taşımacılığı Haberleri

Pegasus Fransız Rivierası'nın incisi Nice’e uçuyor
Petlas YK üyesinden uçakta “milyar dolarlık adamım ben lan” çıkışı
3 saat geciken havayolu tazminat ödeyecek
Muğla Büyükşehir filosuna 35 yeni TEMSA otobüs katıldı
Taksilere acil durum butonu ve kamera zorunluluğu getirildi