Zorunlu sigortada tavan belediyeleri de vurdu

Fahiş fiyatlı zorunlu trafik sigortasına çözüm için atılan adım belediyeleri sigortasız bıraktı. Yeni poliçeye acenteler yanaşmayınca araçlar yola çıkamadı. Çöp kamyonlarının trafiğe çıkamaması halinde sokaklardaki çöplerin toplanması da riske girecek.

12 Nisan'da yürürlüğe giren zorunlu trafik sigortalarında tavan fiyat uygulaması araç sahiplerinden sonra belediyeleri de vurmaya başladı. Hazine Müsteşarlığı'nın uygulaması sonrası sigorta firmaları zarar ettikleri gerekçesiyle trafik poliçesi kesmemek için ayak diremeye devam ediyor. AKP'li Altındağ'dan sonra Sincan Belediyesi de iş makineleri, kamyon ve kepçelerinin trafik sigortalarını yenileyemedi. Altındağ Belediyesi bir yıllık süreleri dolan 80 aracının trafik sigorta poliçelerini yenileyemedi. Sincan Belediyesi de aralarında iş makinesi, kepçe ve çöp kamyonlarının yer aldığı 72 aracının trafik sigortalarının yenilenmesi için sigorta şirketlerine davet yolladı. Ancak, hiçbir sigorta şirketi belediye araçlarının poliçelerini yenilemeye yanaşmadı. Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafik poliçesi olmayan araçların trafiğe çıkmasının yasak olması yüzünden 72 araç otoparka çekilmek zorunda kalındı.

Bedeni zarar 310 bin TL

Sigorta firmaları, tavan fiyat uygulaması ile primlerin çok düştüğünü ve zarar edeceklerini iddia ederek poliçe kesmeye yanaşmıyor. Daha önce çevre temizlik ve iş makineleri gibi büyük araçların trafik poliçe tutarının ortalama 7-8 bin lira olduğunu belirten firmalar, “Yeni uygulama ile bu poliçe tutarları 3 bin liraya düştü. Bu araçların ölümlü-yaralamalı kazaya karışma riski yüksek” dedi. Sigorta şirketleri, ölümlü kazalarda bir kişi için öngörülen bedeni zararın 310 bin TL olduğunu ifade ederek, “3 bin liraya poliçe kestiğimiz bir belediye aracı karıştığı trafik kazasında bir kişinin ölümüne neden olursa 310 bin TL ödemek zorunda kalıyoruz” diye savunma yaptı.

Çöpler toplanmayabilir

Tavan fiyat uygulaması nedeniyle aralarında çöp kamyonlarının da bulunduğu araçlarının trafik sigortalarının yaptırılamaması yüzünden; asfalt, çevre temizliği, kanalizasyon, kaldırım gibi belediye alt yapı hizmetlerinin ciddi biçimde aksayacağı değerlendirildi. Sigorta poliçesi yenilenemeyen çöp kamyonlarının trafiğe çıkmaması halinde sokaklardaki çöplerin toplanması da riske girecek.

Kaynak: Sözcü

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Ruhi Duman, Hakk'ın rahmetine kavuştu
Avrupa’ya Açılan En Kolay Yol: Yunanistan ve Letonya Golden Vize Programları
Mercedes, meme kanseriyle mücadelede farkındalık için Travego ile yola çıktı
Ticari araçların trafik sigorta primleri yüzde 10 arttı
İstanbul ve Kocaeli’de Lojistik Depolama Alanları En Yüksek Seviyede