Servis şoförleri eğitimden geçti

Servis şoförleri eğitimden geçti

Burdur Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitim programına servis şoförleri katıldı. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Salih...

Burdur Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitim programına servis şoförleri katıldı. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Salih Şen tarafından slayt gösterisi eşliğinde verilen eğitimde, şoförlere öğrenci ve araç güvenliği, trafik kuralları, araç evraklarının eksiksiz olması gibi konularda bilgiler verildi.

Okul servis araçlarının arkasında uygun renk, ebat ve şekilde 'okul taşıtı' yazısının bulunması gerektiğini belirten Şube Müdürü Şen, "Bu yazı haricinde aracın arkasında öğrencilerin iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere en az 30 santimetre çapında kırmızı ışık veren bir lamba bulunmalı ve bu lambanın yakılması halinde üzerinde 'dur' yazısı okunacak şekilde tesis edilmiş olmalıdır." diye konuştu.

Araçta bütün camların sabit cam olması gerektiğini belirten Şen, bunun can güvenliği açısından göz ardı edilmemesi üzerinde durdu. Aracın yangın tüpü, ilkyardım çantası, çekme halatı gibi malzemelerin mutlaka olması gerektiğini vurgulayan Şen, en az 6 ayda bir bakımdan geçmesi gerektiğine de değindi. Fazla öğrenci alan servislere müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizen Şen, taşıtlarda her öğrenci için bir emniyet kemerinin bulunmasının da çok önemli olduğunu söyledi.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.