SevenSeas Grup, Türkiye’de Mare’yi seçti
Küresel denizcilik hizmetleri ve yatırımları ile tanınan SevenSeas Grup, Türkiye’deki temsilcisi olarak Mare Tedarik, Lojistik, Denizcilik ve Dış Ticaret A.Ş.’yi (Mare Supply & Services) seçti.
1971 yılında kurulmuş olan EMS SevenSeas Grup; uluslararası sularda gerçekleştirdiği petrol arama platformları ve platform hizmet gemilerine, kruvaziyerlere, askeri gemilere, yeni inşa ve tersanelerdeki ticari gemilere yaptığı tedarikler ve uzun vadeli hizmet kontratları ile dünya denizcilik sektöründe adını başarılı şekilde duyurdu.
Binin üzerinde profesyonel çalışanıyla, dünya üzerinde yaklaşık 600 farklı limanda hizmet veren dünya devinin yöneticileri; 24 Mart 2016 tarihinde Mare A.Ş. Kurucusu Osman Bilgin ile İspanya’da bir araya gelerek önemli bir antlaşmaya imza attı. İki firma, önümüzdeki günlerde Türkiye'de ve küresel projelerde ortak hizmet verecek.
Türkiye Karasuları’nda vereceği hizmetler ve projeler için temsilci olarak Mare A.Ş.’yi seçen EMS SevenSeas Grup yöneticileri, Türkiye'deki istikrarlı büyümeyi yakından takip ettikleri ve ülkedeki potansiyeli göz önünde bulundurarak kalıcı yatırımlar yapmak istedikleri mesajını verdiler. Yöneticiler, ayrıca tüm dünya denizlerinde de Türk armatörlerine hizmet vermeye hazır olduklarını dile getirdiler.
23 YILLIK TECRÜBE
1993 yılında henüz denizcilik fakültesi öğrencisi iken Cerrahgil Grubu’nda kariyer yolculuğuna başlayan, sosyal ve ticari alanlarda verdiği hizmetler ile Türk denizcilik sektöründe adını başarıyla duyuran Mare A.Ş.’nin Kurucusu Osman Bilgin, Mare Supply & Services şirketinin henüz yeni kurulmuş olmasına rağmen, sektördeki 23 yıllık tecrübe ve bilgi birikimi ile emin adımlarla yol aldığını söyledi. Sahip oldukları imkanları kullanarak, Türk denizcilik şirketlerinin dünya denizcilik sektöründeki potansiyelini artırmayı, yeni pazarlara ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan Bilgin, bu sayede de Türk mallarının dış pazarlara açılmasına katkı sağlayacaklarını, bu başarının sayısı gün geçtikçe artan müşterilerinin duyduğu haklı güven sayesinde olacağını vurguladı.
Türkiye’nin jeopolitik önemine de dikkat çeken Bilgin, “Ülkemiz, uluslararası denizcilikte yoğun bir gemi trafiğine sahip. Dünyadaki stratejik 8 dar boğazdan 2 ‘si olan Karadeniz’e giriş için tek su yolu İstanbul ve Çanakkale Boğazları’nın yer aldığı Türkiye’nin stratejik konumu, bölge ülkeleri ve bölgeyle ticari bağlantıları olan ülkeler içinde önemli bir müttefik olması gerektiği gerçeğini daima yansıtmaktadır. Ayrıca ilk çağlardan bu yana deniz ticaretinin en aktif noktalarından biri olan Ege, Karadeniz ve Akdeniz kıyıları, günümüzde de denizcilik dünyasının ilgi odağı. Ülkemizdeki bu potansiyeli fark etmemiz, bu bağlamda da maliyetleri azaltıp, hizmeti ön plana çıkaracak projeler gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi.
Bilgin, ayrıca sektörde önümüzdeki 10 yılda, geçen 50 yılda yaşanandan daha fazla değişikliğe şahit olunacağını belirterek, bu sebeple öncelikli hedeflerinin bu birleşmeden doğacak sinerji ile Türkiye’yi petrol arama platformları, kruvaziyer ve ticari gemiler için dünyanın önemli ikmal merkezlerinden biri haline getirmek olduğunu ifade etti. Bilgin, “Dünyanın 600 farklı limanında Türk armatörleri için hizmete hazırız” diye konuştu.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.