SKODA OCTAVIA 50 YAŞINDA

SKODA OCTAVIA 50 YAŞINDA

 Skoda'nın en çok satan otomobili Octavia bu yıl 50. doğum gününü kutluyor. “Spartak” olarak da bilinen Skoda 440’ın halefinin ilk üretimi Ocak...

 

Skoda'nın en çok satan otomobili Octavia bu yıl 50. doğum gününü kutluyor. “Spartak” olarak da bilinen Skoda 440’ın halefinin ilk üretimi Ocak 1959’da başladı.

Skoda Auto, o yıllarda modellerini sayısal tanımlamalarla isimlendirirken daha sonra adlandırılmaya başladı. Bu bağlamda Skoda 440 Octavia, Skoda 445 Octavia Super, Skoda 450 ise Felicia adını aldı.

 

Octavia modeli, 1989’dan sonra yeniden canlandırıldı ve Skoda'nın VW Grubunun bir parçası olmasından sonra ülke içinde geliştirilen ilk otomobil oldu. İlk düzenlemeler ve ilk konsepti 1992 yılında yapılan Octavia 1996 yılında piyasaya sunulurken, stayşın versiyonu Combi modeli ise iki yıl sonra piyasaya çıktı. Daha sonra da seriye 4x4 modeli eklendi.

2000 yılında makyajlanan Octavia I, 2004 yılında ikinci nesil Octavia'nın piyasaya sürülmesiyle Tour adı altında hala üretilmeye devam etmekte. Şubat 2004’te lansmanı yapılan ikinci nesil Octavia ise yeni yüzü ile 2008 Paris Auto Show Fuar’ında tüketicinin beğenisine sunuldu.

Çek Cumhuriyeti şimdiye kadar dünya çapında 2 milyonun üzerinde Skoda Octavia sattı ve halen Skoda Octavia RS (spor otomobil) ve Scout dahil olmak üzere çok çeşitli versiyonların  satışına devam etmekte.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.