Skoda,Türkiye Ralli Şampiyonası'nda zirveyi hedefliyor

Skoda,Türkiye Ralli Şampiyonası'nda zirveyi hedefliyor

İlk defa geçtiğimiz yıl tek otomobille Burak Çukurova’ya destek olan Yüce Auto Skoda 2012 yılında hem hedeflerini hem araç sayısını genişletiyor....

İlk defa geçtiğimiz yıl tek otomobille Burak Çukurova’ya destek olan Yüce Auto Skoda 2012 yılında hem hedeflerini hem araç sayısını genişletiyor. 2012 senesinde PEGASUS Racing’e destek olma kararı alan Yüce Auto Skoda Türkiye ralli şampiyonasında 2 ekiple parkurların en hızlısı olmaya çalışacaklar. Bu ekiplerden biri 3 kez Avrupa Ralli Şampiyonu olan ve dünyada çok önemli bir yeri olan Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi, bir diğer ekip ise bu sene motorsporlarında 20. yılını kutlayan Türkiye’nin en hızlı ve istikrarlı pilotlarından Burak Çukurova-Ünal Tezel olacak. Yüce Auto Skoda’nın desteklediği PEGASUS Racing’te her iki pilotta Fabia S2000 ile etaplardaki yerlerini alacaklar.

Avrupa Ralli Şampiyonu Luca Rossetti, 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Pegasus Racing takımında Skoda Türkiye Distribütörü Yüce Auto desteği ile start alacak. Sezonun ilk yarışı olan asfalt zeminde koşulacak olan Ege Rallisinde 7-8 Nisan tarihlerinde mücadele edecek olan Luca Rossetti “Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Skoda Fabia S2000 ile start alacağım için çok heyecanlıyım. Benim için farklı bir mücadelenin başlangıcı olacak. İtalyan bir pilot olarak Yüce Auto Skoda’nın takımımıza desteğini görmek çok mutluluk verici.” dedi.

PEGASUS Racing pilotu olan Çukurova “Bu yıl PEGASUS Racing’ten gelen yarışma teklifi karşısında Yüce Auto Skoda’da Pegasus takımına destek olunca gerçekten çok mutlu oldum. 2012 senesi Türkiye Ralli Şampiyonası’nın tarihinde rekabetin yüksek olduğu zor bir sezon olacak. Toplamda 8 adet S2000 otomobilin yer aldığı bir şampiyonada Fabia S2000 ile tüm zorlukların üstesinden gelerek takımım PEGASUS’a ilk Türkiye Şampiyonluğunu yaşatabilmek ve geçen sene bana emek veren ve spora dahil olan YÜCE Auto Skoda’ya da ikincilikten sonra birinciliği yaşatabilmektir” açıklamasında bulundu.

2012 senesinin ilk yarışı olan Ege Rallisini 2010 ve 2011 yıllarında üst üste 2 kere kazanan Burak Çukurova-Ünal Tezel ve 3 kere Avrupa Şampiyonu olmuş Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi PEGASUS Racing’e 2012 yılında destek olacak olan Yüce Auto Skoda ile birlikte hedefleri podyumun en üst basamakları olacak.

110 yılı geçen ralli tecrübesi ile etaplarda rüzgar gibi esen Skoda, IRC (Kıtalararası Ralli Şampiyonası) pilotlar ve markalar kategorisinde üst üste kupa kazanan ender markalardan bir tanesi. Skoda Motorsporları takımı Fabia S2000 ile tarihindeki en büyük başarıları elde ettiği 2011 yılındaki zaferlerine, 2012 yılında da ulaşmak istiyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.