Skyair Shop, komple uçak hizmeti veriyor

Skyair Shop, komple uçak hizmeti veriyor

İspanya ve Almanya’nın en önemli hava kargo firmalarının Türkiye’deki lojistik ayağını tamamlayan Skyair Shop’un; askeri zırhlı araçlar, taze et ve canlı hayvan taşımanın yanı sıra, 3. Köprünün bacakları gibi ektstrem proje taşıma işlerinde de imzası var.

Yurtiçi-yurtdışı hava kargo hizmetleri veren Skyair Shop, aslında birçok kişiye çok da yabancı gelmeyen bir firma. Onu daha çok ulusal basında kafeye, restorana dönüştürülen; ya da resif amaçlı suya batırılan uçaklardan anımsayabilirsiniz.

Ama bizim önceliğimiz lojistik olduğu için hava kargoda ne yaptıklarını sorduğumuz Skyair Shop Şirket Yöneticisi Tekin Ertemel, bizi şöyle yanıtladı:

“SkyAir merkez ofisi İstanbul da bulunan ve Türk havacılık sektöründe uzun yıllar görev almış deneyimli kadrosu ile dünya çapında profesyonel anlamda uçak kiralama sektöründe faaliyet göstermek amacı ile kurulmuştur. Avrupa , CIS ülkeleri ,Rusya ,Afrika ,UAE ,Çin ve ABD de mevcut lokal ofislerimiz sayesinde geniş bir network ağı oluşturarak sadece Türkiye değil, tüm dünyadaki uçak kiralama ihtiyaçlarınızda en uygun ve tasarruflu çözümler sunabilmekteyiz.

Lojistik kısmında ise, komple uçak hizmeti veriyoruz. Bizde diğer acentelerde olduğu gibi parsiyel taşımacılık yoktur. Müşterilerimiz acentelerdir. Door to door değil, port to port hizmet veriyoruz.  Yurtdışında da partnerlerimiz mevcut. İspanya ve Almanya’nın en önemli hava kargo firmalarının Türkiye’deki lojistik ayağıyız. Konjonktür nedeniyle buradaki firmaların işlerinin zayıflaması bu yıl bizi de olumsuz etkiledi. Umut ediyorum, seneye eski günlerimize geri döneceğiz.”

skyairshop-hayvan-tasima.jpg

Havada her yüke çözümleri var

Yaptıkları işlere örnek vermelerini istediğimiz Ertemel’in dağarcığında öyle çok taşımacılık projesi var ki, işte birkaçı: “3. Köprünün bacağını DSV ile birlikte Milano’dan Sabiha Gökçen’e getirdik. Biri 55, diğeri de 57 tondan oluşan iki taşıyıcı parçadan söz ediyoruz.  Proje taşımacılığı yapıyoruz. Askeri, zırhlı araçları getiriyoruz. Ankara’dan savunma fuarlarına götürülmek üzere zırhlı araç taşıması yapıyoruz. Et-Süt Kurumu’nun taze etlerini MNG Havayolları ile birlikte 4 yıl boyunca Bosna Hersek’ten biz taşıdık. Canlı hayvan taşıyoruz. Karkas et getirebilmek için özel askılı konteyneri kromdan biz ürettik. Kromu hafif ama mukavemetli olması nedeniyle kromu seçtik. Türkmen koşu atlarını seyislerle birlikte özel olarak taşıdık. Milano’ya gidip koştular, ardından Aşkaabat’a geri götürdük. Uçak sizin, aynı müşteriye aitse farklı yükler de götürürüz. Ama aynı uçakta iki farklı müşterinin yükünü taşımayız. İstenen yerden istenen gün ve saatte müsaadeler alınır, aynı gün yükleme yapılır ve hiçbir yere inmeden varış noktasına ulaşılır. Charter’in en büyük özelliği budur ve o nedenle en pahalı servis olarak anılır.

Bunların dışında örneğin otomotivde bant durma noktasına gelmiştir ve o yedek parça olmadığı takdirde fabrika milyonlarca lira zarara girecektir. Eksik olan malzemenin hava kargo ile bir an önce yerine ulaştırılması mecburiyeti vardır. Bize ulaştıklarında en kısa ve etkili çözümü sunarız.”

skyair-shop.jpg

Ekonomik ömrü dolan uçaklara hayat veriyorlar

Yurtiçi-yurtdışı hava kargo hizmetlerinın yanı sıra,  ikinci firmaları aracılığıyla farklı bir hizmet daha verdiklerini ifade eden Tekin Ertemel, bunu da şu sözlerle açıkladı: “Ömrü biten uçakları Türk Hava Yolları’ndan satın alıyor ve dönüştürüyoruz. Dönüştürdüğümüz uçaklar iki katlı, çift koridorlu restoran-kafe olabilecek uçaklar. Bu yıl Kuşadası ve Saros’a balıklara resif olması amacıyla iki uçak batırdık. Kuşadası’nda batırdığımız Airbus A300, şu ana kadar Avrupa’da resif amaçlı batırılan en büyük uçak. Hem balıklara bir yaşam alanı, hem de dalış turizmi için farklı bir alan yaratılmış oluyor. Kayseri Talas’ta, Burhaniye’de ve Fethiye’de Airbus uçaklardan restoran kafeler yaptık.  Çok daha büyük gövdeli bir uçağı ülkemizde veya yurtdışında bir otel veya eğlence merkezi haline getirebiliriz.”

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.