Şoförsüz metrobüs, yolcu dolu metrobüsle kafa kafaya çarpıştı

Şoförsüz metrobüs, yolcu dolu metrobüsle kafa kafaya çarpıştı

İstanbul'da Beylikdüzü Belediyesi Durağı yakınlarında iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı, arkadan gelen başka bir metrobüs ise duramayarak kaza yapan araçlara çarptı. O anlar cep telefonuyla anbean kaydedilidi.

Metrobüs yolu Beylikdüzü Belediyesi Belediye Durağı yakınlarında saat 18.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle sürücüsüz şekilde hareket halinde olduğu öne sürülen metrobüs, bariyerlere çarparak ilerlemeye başladı.

KAFA KAFAYA ÇARPIŞTILAR

Ters şeride geçerek hızlı bir şekilde ilerlemeye devam eden metrobüs karşı şeritten gelen metrobüsle kafa kafaya çarpıştı. Arkadan gelen başka bir metrobüs ise duramayarak çarpışan araçlara arkadan çarptı.

3 YARALI

Kazada durak yakınında bulunan metrobüsteki 3 kişi yaralanırken, olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Kaza mahalline gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken, ekipler ise metrobüs güzergahında önlem alıp akışı sağladı.Yaralılar yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

SÜRÜCÜ AŞAĞI İNİNCE ARAÇ HAREKET ETMİŞ

Kontrolden çıkan metrobüsün olaydan kısa bir süre önce, başka bir durakta arıza yaptığı ve sürücü Oktay A.'nın da metrobüsün motor kısmındaki aküsünü kontrol etmek için araçtan indiği öğrenildi. Sürücünün aküyü kontrol ettiği sırada metrobüsün hareket ederek bir diğer durağa kadar bariyerlere çarparak sürücüsüzü bir şekilde ilerlediği öğrenildi.

SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

Yaşanan kazanın ardından incelemelerde bulunan polis ekipleri, sürücüsüz hareket eden metrobüsün sürücüsü Oktay A.'yı gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Olay yerinde yapılan çalışmaların ardından araçların kaldırıldığı öğrenildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.