Sokakta İlk Adımlar'a devam

Sokakta İlk Adımlar'a devam

Aybar, Renault Mais ve Total'in kurumsal ve sosyal sorumluluk projesi olarak 2002 yılından beri sürdürülen ve 7'ncisi Şanlıurfa'da uygulamaya geçirilen ''Sokakta...

Aybar, Renault Mais ve Total'in kurumsal ve sosyal sorumluluk projesi olarak 2002 yılından beri sürdürülen ve 7'ncisi Şanlıurfa'da uygulamaya geçirilen ''Sokakta İlk Adımlar'' projesi için DSİ 15. Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında bir konuşma yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığının onayı ile 2002-2003 eğitim ve öğretim yılında başlatılan projeyle, geleceğin yetişkinleri olan çocukları erken yaşta yol güvenliği bilinciyle tanıştırmayı amaçladıklarını belirten Aybar, kurumsal olarak çok önemsedikleri projeyi Şanlıurfa'ya taşımaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Çocukların yol güvenliğine ilişkin bilgi sahibi olmasının, yollarda kurallara uyan, trafikteki tehditlere karşı uyanık bireyler olması için başlatılan projenin geçen yıl 26 ilde uygulandığını bildiren Aybar, 270 bini aşkın öğrencinin yol güvenliği eğitiminden yararlandığını söyledi.

Bu yıl projeye Şanlıurfa'nın da dahil olmasıyla birlikte 31 ilde 350 bin öğrencinin trafikte doğru ve güvenli davranış alışkanlıkları kazanmış olacağını vurgulayan Aybar, şunları söyledi:

''Sokakta İlk Adımlar Yol Güvenliği projesi, alanında Türkiye'nin en uzun soluklu kurumsal, sosyal sorumluluk projesidir. Trafikte çocuklarımız yetişkinlere göre daha ciddi risklerle karşı karşıyadır. Bu nedenle biz 7 yıldır yol güvenliği kültürünü il il dolaşarak yaymaya çalışıyoruz.

7 yıldan bu yana sürdürülen projeden yıl sonuna kadar 350 bin öğrenci yararlanmış olacak, eğitime katılan öğrenciler gönüllü trafik elçisi gibi çalışacak.''

SİYASİ PARTİLERE ÖNERİ

Aybar, konuşmasının son bölümünde yılın 10 ayında 407 bin 229 trafik kazasında 3 bin 619 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 154 bin 389kişinin de yaralandığını belirterek, yaklaşan yerel seçimler öncesi trafik kurallarına hassasiyet gösterilmesi konusunda siyasi partilere uyarıda bulundu.

Seçim kampanyaları sırasında konvoy oluşturma geleneği, kısa sürede daha fazla il ve ilçe gezme telaşı nedeniyle trafik kural ihlalleri ve buna bağlı olarak trafik kazalarının meydana geldiğine dikkati çeken Aybar, ''Siyasi partilerden seçim döneminde yol güvenliğine önem göstermelerini rica ediyorum'' dedi.

Projenin ortağı Total Genel Müdürü Muammer Ekim de Türk çocuklarının yetişmesine ve iyi birer trafik elçisi olmalarına önemli katkı sağlayacağını düşündükleri proje sayesinde gelecek nesillerin trafik kurallarını en iyi şekilde öğreneceğini bildirdi.

Toplantıya, Şanlıurfa Vali Yardımcı Salih Gelgeç, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.