Solmaz Genius, yapay zeka ile GTİP tahminlemesi yapıyor

Solmaz Genius, yapay zeka ile GTİP tahminlemesi yapıyor

Patentli ürünün çıkış noktasının babası Asım Barlın olduğunun altını çizen Solmaz Yönetim Direktörü Billur Barlın, “Solmaz Genius, GTİP tahminlemesi yaparak firmaların dış ticarete ilişkin karar alma mekanizmalarını destekliyor” dedi.

Türkiye’nin entegre lojistik hizmetler sunan, alanında öncü şirketi Solmaz, odağına aldığı teknoloji ile köklü deneyimini birleştiriyor. 1978 yılında gümrük müşavirliği hizmetleri vermek üzere kurulan Solmaz, uluslararası taşımacılık hizmetlerini 1986 yılında vermeye başladı. Bugün Türkiye’nin önde gelen entegre lojistik hizmet sağlayıcısı olarak; gümrük, taşımacılık ve lojistik hizmetlerini bir arada sunan Solmaz, hem uluslararası taşımacılıkta hem de yurtiçi dağıtım araçlarında Euro 6 standartlarında çevre dostu araçlarla uçtan uca hizmet veriyor. Şehir içi dağıtımlarında elektrikli araç kullanımı ile emisyon salınımı konusuna özen gösteriyor. Ayrıca 200’ü aşkın ülkede kapıdan kapıya ekspres kurye/paket taşımacılığı da yapan Solmaz İstanbul, Kocaeli, Ankara, İzmir, Tekirdağ/Çerkezköy ve Antalya’da toplam 300 bin metrekarelik depo ve antrepolara sahip. Çatısı altında Solmaz Gümrük Müşavirliği ve Solmaz Uluslararası Ekspres adıyla iki şirketle hizmet veren Solmaz son dönemde Ar-Ge ve teknoloji konusunda da atılım içinde. Solmaz bu alanda da iki şirketle hizmet veriyor.

Solmaz'ın ortağı olduğu teknoloji şirketi POP, teknoloji ihraç etmek üzere kuruldu. Bir diğer şirket ise doğuş hikayesi Solmaz İnovasyon Merkezinden çıkan Solmaz Genius. Solmaz Genius Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) tespitinin en doğru ve en hızlı şekilde önerilmesini sağlamak üzere yapay zeka desteği ile çalışan karar alma destek mekanizması. Ana şirket bünyesindeki 'İnovasyon Merkezi' ise yeni teknolojiler geliştirmek ve Ar-Ge yapmak üzere sürekli mesai yapıyor.

solmaz-yonetim-direktoru-billur-barlin.jpgPOP ve Solmaz Genius'ın ortak projesi ile lojistik sektörünü teknolojiyle harmanlayan şirket, 45. yılına özel bir NFT koleksiyonu yarattı. 3000 adet ve özgün olarak tasarlanan NFT koleksiyonunun bir kısmını Hadımköy’deki lojistik merkezinde sergilediklerini belirten Solmaz Yönetim Direktörü Billur Barlın “Teknolojiye önem veren bir şirketiz. 1987 yılından beri yazılım geliştiriyoruz. Yeni teknolojiler içinde blockchain ilgimizi çeken bir ürün. Biz kurumsal değerlerimiz ve yaptığımız işle ilişkilendirdiğimiz 45 farklı NFT koleksiyonu oluşturduk. Toplamda 3000 adet NFT yarattık. Amacımız blockchain teknolojisini farklı bir konseptte kullanarak 45. sene kutlamamızı görselleştirmek ve gelecek nesillere onlara yakışır bir anı bırakmaktı. Bu yüzden blockchain ve NFT’nin kullandığımız yeni teknolojiler içerisinde yer almasını ve inovatif yönümüzü bu sefer sanatsal olarak ortaya çıkarmasını istedik. Bu bizi heyecanlandırdı." dedi.

Billur Barlın, “Yeni yarattığımız ‘ilk bakışta görünmesek de arkasında biz varız’ sloganıyla misyonumuz ve vizyonumuz doğrultusunda sürekli gelişen, genç ve dinamik yapımızla büyüyoruz. Geleceğe emin adımlarla ilerlediğimiz 45. yaşımızda teknolojik inovasyonları benimseyerek lojistik sektörü içinde teknolojik yeniliklerin öncüsü olmak ilkelerimiz arasında.” diye konuştu.

solmaz-genel.jpgSADECE ÜRÜN TAŞIMASI YAPMIYORUZ

Genç, dinamik ve aynı zamanda konusunda uzman bir yapıya sahip olduklarını belirten Billur Barlın "Biz A noktasından B noktasına taşıma yapan ve dış ticareti destekleyen bir şirket olmanın yanı sıra risk kriterlerinin incelenmesine önem veren, yeni teknolojileri inceleyen ve bunları kendi içimizde nasıl kullanacağımızı araştıran bir markayız. Müşterilerimize hızlı ve doğru hizmet vermek için teknolojinin kullanımını önemsiyoruz. Aynı şekilde yapay zekayı da kendi işimizde verimliliği artırmak üzere tüm çalışanlarımızla birlikte kullanmak istiyoruz. Çalışanlarımızın da bireysel olarak dijital dönüşümün bir parçası olması bizim için önemli. Onların kendi kişisel yaşamları içinde yeni teknolojileri rahatça kullanmaları bizim için tüm süreçlerimizi değerli kılmanın önemli bir parçası. Bu yüzden trendleri birlikte takip ediyoruz." diye konuştu.

solmaz-genius-logo.jpgPATENTLİ YAPAY ZEKA

Solmaz bünyesindeki teknoloji şirketlerinden de bahseden Billur Barlın, Solmaz Genius projesinin de ayrı bir şirket haline geldiğini belirterek “Solmaz Genius’un fikir babası babam Asım Barlın; bu fikri geliştirmeye Solmaz İnovasyon Merkezi'nde başladık. Solmaz Genius, yapay zeka kullanarak, GTİP tahminlemesi yaparak firmaların dış ticarete ilişkin karar alma mekanizmalarını destekleyen bir ürün. Türkiye, Avrupa ve Amerika’da onaylı patentleri bulunuyor’’ dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.