TAV havalimanı inşaatında dünyanın en büyük ikinci şirketi

TAV havalimanı inşaatında dünyanın en büyük ikinci şirketi

Ortadoğu ve Körfez Bölgesi’nde üstlendiği havalimanı projeleriyle öne çıkan TAV İnşaat 709,7 milyon dolar ciroyla bu alanda dünyanın en büyük ikinci...

Ortadoğu ve Körfez Bölgesi’nde üstlendiği havalimanı projeleriyle öne çıkan TAV İnşaat 709,7 milyon dolar ciroyla bu alanda dünyanın en büyük ikinci şirketi oldu. TAV İnşaat’ın bugüne kadar üstlendiği projelerin toplam sözleşme bedeli 16 milyar doları aştı.

Türkiye ve bölge ülkelerinde gerçekleştirdiği havalimanı projeleriyle büyüyerek kısa sürede sektörün liderleri arasına giren TAV İnşaat, bu alanda dünyanın en büyük ikinci şirketi oldu. Sektörün saygın yayınlarından Engineering News Record (ENR) üstlendikleri projelere göre 2012’de her sektörde dünyanın en büyük inşaat şirketlerini açıkladı. TAV İnşaat “ulaştırma” sektöründe 33. sırada yer alırken havalimanı inşaatında Bechtel’in ardından ikinci en büyük şirket oldu.

TAV Grup CEO’su Sani Şener “TAV İnşaat havalimanı tasarımı, yapımı ve finansmanı gibi zorlu ve karmaşık bir alanda uzmanlaştı ve hızla büyüyerek sektörün lider markaları arasına girdi. Bugün geldiğimiz noktada Abu Dabi Midfield Terminali, Medine Havalimanı, Cidde Havalimanı Saudi Airlines hangarları, Riyad Havalimanı gibi projeleri üstlenerek son iki yılda Körfez Bölgesi’nde önemli bir başarı ivmesi yakaladık. TAV İnşaat olarak havalimanı inşaatı alanında 1898 yılında kurulan Bechtel’in arkasından ikinci olarak gösterildik. Bu sıralamayı da dünya genelinde mühendislerin en saygın yayınlarından ENR yayımladı. Tüm dünyada ihale açan kuruluşlar tarafından kaynak olarak kullanılan ENR listelerinde dört yıldır istikrarlı bir şekilde ilk beşte yer alıyoruz ve iyi bir ülke temsilciliği yaptığımıza inanıyoruz. TAV’daki mimar, mühendis ve işletmeci arkadaşlarımızın başarısıdır bu. Üniversitelerimizde okuyan genç arkadaşlarımıza TAV çalışanlarının bu başarısının rol modeli olması açısından çok önemsiyorum. Dünyanın her yerindeki fırsatları takip ederek ve çok çalışarak daha da üst noktalara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.TAV havalimanı inşaatında dünyanın en büyük ikinci şirketi

İstanbul Atatürk Havalimanı’yla çıktığı yolda TAV İnşaat’ın bugüne kadar üstlendiği projelerin kontrat bedeli 16 milyar doları aştı.  Türkiye’de İzmir Adnan Menderes yeni iç hatlar terminali, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Kompleksi, Suudi Arabistan’da Riyad King Khaled Havalimanı Terminal 5, Cidde King Abdülaziz Havalimanı Uçak Bakım Hangarları ve Medine Prince Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı, Umman’da Muskat Havalimanı Altyapı İşleri, Libya’da Tripoli ve Sebha Havalimanlarını inşa ediyor. TAV İnşaat’ın imza attığı diğer projelerden bazıları ise şöyle; Türkiye’de Esenboğa ve Antalya Gazipaşa Havalimanı, Tunus’ta Enfidha, Mısır’da Kahire, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Emirates Hangarları, Katar’da Hamad Havalimanı Yolcu Terminal Kompleksi, Makedonya’da Üsküp ve Ohrid, Gürcistan’da Tiflis ve Batum Havalimanları.

TAV İnşaat, gerçekleştirdiği gökdelen projeleriyle de tanınıyor. Bu projelerin başında Dubai Marina’da 425 metre yüksekliğe ulaşan ve inşaatı son aşamada bulunan -The Dream Dubai Marina projesi geliyor. Proje tamamlandığında Burj Khalifa’nın ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki en yüksek ikinci gökdelen olacak. Dubai Marina’da yer alan 79 katlı bir rezidans gökdeleni, Sharjah’taki 52 katlı Majestic Tower ve Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nde (DIFC) yer alan 30 katlı ikiz kuleler Emirates Financial Towers ise, TAV İnşaat’ın tamamlamış olduğu diğer yüksek katlı projeler içerisinde yer alıyor. TAV İnşaat son olarak yine Dubai’de 272 milyon dolar bedele sahip Paramount Damac Kuleleri projesini üstlendi. TAV İnşaat’ın merkez ofisi İstanbul'da olmak üzere; Kahire, Tiflis, Trablus, Doha, Cidde, Abu Dabi ve bölgesel merkezi olarak hareket eden Dubai’de ofisleri bulunuyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.