TAV, unutulanları sattı

TAV, unutulanları sattı

Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali'nde unutulan ve bekleme süresi dolan eşyalar, havalimanı işletmecisi TAV Havalimanları Holding tarafından...

Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali'nde unutulan ve bekleme süresi dolan eşyalar, havalimanı işletmecisi TAV Havalimanları Holding tarafından "Bir çocuk da siz okutun, bir kitap da sizden" kampanyası çerçevesinde geleneksel kermesle satışa sunuldu. Kermeste sergilenen eşyalardan almaya çalışan havalimanı çalışanları birbirileri ile yarıştı. Binlerce parça eşya kısa sürede tükenirken, TAV İstanbul Havalimanı İşletmeciliği Kayıp Eşya Bürosu Şefi Şenol Koyuncu, bugüne kadar düzenledikleri kermeslerden eğitim gören çocuklara harcanmak üzere 158 bin YTL elde ettiklerini belirterek, son kermesten de elde edilen gelirin eğim gören fakir çocuklara burs olarak aktarılacağını söyledi.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bulunan Akfen Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek kermeste, giyim eşyaları, valizler ve süs eşyaları satışa sunuldu. Kermesin açılışından saatlerce önce salonunun önünde bekleyen vatandaşlar kapıların açılmasıyla birlikte salona hücum etti. Stantlarda eşyaları kapışan havalimanı çalışanları ilginç görüntüler uluşturdu. Semt pazarı havasının oluştuğu kermeste eşyalar kısa sürede tükendi. Hem kendi ihtiyaçları olduğu için hem de satıştan elde edilecek gelirin fakir öğrencilere burs olarak verileceği için eşyalara ilgi gösterdiklerini kaydeden vatandaşlar 1,5 ile 10 YTL arasında değişen fiyatlardan satılan mallardan çok miktarda aldı.

33 BİN EŞYA UNUTULDU

TAV İstanbul Havalimanı İşletmeciliği Kayıp Eşya Bürosu Şefi Şenol Koyuncu, depolarda 6 ay bekletilen eşyaların kanuni bekleme süresi dolduktan sonra 'Bir çocuk da siz okutun, bir kitap da sizden' kampanyası kapsamında satıldığını söyledi. Koyuncu, fiyatlar uygun olduğu için vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirtti. TAV Havalimanları Holding tarafından işletmeye başlandığı süreden bu yana İstanbul Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri'nde, 33 bin 221 adet eşya unutuldu. TAV Kayıp Eşya Ofisi'ne ulaşan bu eşyalardan 27 bin 955'i sahiplerine teslim edildi.

25 bin YTL gelir hedefleniyor

TAV Havalimanları Holding'in, Atatürk Havalimanı'nı işletmeye başladığı 2000'den bu yana "Bir çocuk da siz okutun/Bir kitap da sizden" kampanyasıyla bugüne kadar gerçekleştirilen on bir kermeste elde edilen 158 bin YTL gelir, ihtiyacı olan öğrencilere eğitim desteği veren Türkiye İnsan Kaynakları ve Bilkent Vakfı'na bağışlandı. Bu kermesten de 25 Bin YTL elde edilmesi bekleniyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.