Tekirdağ limancısını yetiştirecek

Tekirdağ limancısını yetiştirecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın projeyi onaylaması halinde Türkiye'de ilk defa böyle bir lise açılacak. Limancılık sektörünün gelişimi ile ara eleman...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın projeyi onaylaması halinde Türkiye'de ilk defa böyle bir lise açılacak.

Limancılık sektörünün gelişimi ile ara eleman ihtiyacının ortaya çıkacağını gören Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, limancılık alanında bir meslek lisesinin kurulması için çalışmalara başladı. Bu görüşü İstanbul Deniz Ticaret Odası'na da açan Vali Doğan, İşadamı ve odalardan büyük destek gören projesini Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirdi.

Bakanlığın Vali Doğan'ın bu isteğini onaylaması halinde lise 2008-2009 Eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçecek. Lisenin klasik bir 'Anadolu Meslek Lisesi'nin ötesinde Türkiye'de ilk kez 'Liman İşletmeciliği Lisesi' olacağı vurgulandı. Lisede Türkiye'nin ihtiyacı olan liman otomasyonu-haberleşme ve çok özel liman makinelerini kullanacak operatörlerin yetişmesini sağlamaya yönelik eğitim verilecek. Aynı zamanda lojistik sektörünün de tamamlayıcılığını yapacak liseyle liman işletmeciliği alanında uzmanlar yetiştirmek amaç ediliyor.

Tekirdağ'ın son yıllarda denizcilik alanında yatırımların artığını aktaran Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, yakın zamanda dünyanın sayılı liman şehirlerinden biri olacak Tekirdağ'da kalifiyeli personel yetiştirmek amacıyla liman işletmeciliği lisesinin kurulması için Milli Eğitim Bakanlığı'na teklif verdiklerini söyledi. Türkiye'de ilk daha kurulması gündeme gelen liman işletmeciliği lisesinin Tekirdağ'a ve Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını kaydetti.

Dilek, "Tekirdağ önümüzdeki yıllarda limanlar kenti olmaya aday bir şehirdir. Demiryolu yatırımları neredeyse tamamlanmak üzere. Yapımına devam eden konteyner limanı ve var olan denizcilik faaliyetleri için Denizcilik Meslek Lisesi Liman İşletmeciliği açılması için Bakanlığımıza teklifte bulunduk. Türkiye'de bu lisesinin bir örneği yok. Bu nedenle kurulması biraz zaman alabilir. Kurulması halinde ise limanlardaki vasıflı personel sıkıntıları son bulacaktır." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye'de ilk defa kurulması gündeme gelen Liman İşletmeciliği için araştırma yapıldığını belirten Dilek, Türkiye'de ilk defa kurulması planlanan lise için dünyanın en iyi örneklerinin ve son teknolojilerinin araştırıldığı bilgisini verdi. Yeni teknolojilerin, yeni çalışmaların ve yeni müfredatların bakanlık tarafından incelendiğini kaydeden Dilek, araştırmalar tamamlandığında ilk olarak Tekirdağ Endüstri Meslek Lisesi'nde bir sınıf açılması planlandığını aktardı.

 Dilek bir yıl sonra ise okulun kendi binasına geçeceğini belirtti. Liman işletmeciliği lisesinin bakanlık ve özel sektör tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Dilek okulun kurulmasında özel sektörün destek vereceğini kaydetti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.