Temsa Eğitim Merkezi açıldı

Temsa Eğitim Merkezi açıldı

 Temsa'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Samandıra Endüstri Meslek Lisesinde Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle kurulan Temsa Eğitim Merkezinin...

 Temsa'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Samandıra Endüstri Meslek Lisesinde Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle kurulan Temsa Eğitim Merkezinin resmi açılışı, Temsa AŞ ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla yapıldı.

Temsa A.Ş Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, otomotiv sektörünün ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü yetiştirmeyi hedefledikleri Temsa Eğitim Merkezini, eğitimin hizmetine sunmaktan gurur duyduklarını belirterek, ''Bugün ülkemizdeki yetkili servislere baktığımızda, teknisyenlerin büyük çoğunluğu ilkokul mezunu, teknolojinin sürekli gelişmesiyle birlikte mevcut kadrolar yetersiz kalıyor. Temsa Eğitim Merkezi'nde geleceğin çalışanlarını daha lise yıllarında marka ve teknoloji ile tanıştıracağız. Sektöre nitelikli teknisyen yetiştirirken, mevcut teknisyenler de bilgi ve becerilerini burada arttırabilecek'' dedi.

Mehmet Buldurgan, hedeflerinin, müşterilere en iyi hizmeti verecek elemanları yetiştirerek mevcut bayi teşkilatlarının standartlarını yükseltmek ve sektör için bir eleman havuzu oluşturmak olduğunu kaydetti.

BİLGİSAYAR DESTEKLİ, UYGULAMALI EĞİTİM

Verilen bilgiye göre, 2007-2008 öğretim yılında öğrencilere eğitim vermeye başlayan Temsa Eğitim Merkezinde bu yıl 45 öğrenci eğitim görüyor.

Merkez, 200 metre kare üzerine kurulu 20 kişilik bir derslik, öğretmen odası, kütüphane ve soyunma odasından oluşuyor.

Öğrenciler, Temsa ve Mitsubishi ürünlerini yakından tanıma, motor şanzıman, diferansiyel vb. aksamlar üzerinde pratik yapma, bilgi ve becerilerini bilgisayar destekli eğitimlerle tamamlama imkanına sahip oluyor.

Endüstri meslek lisesi ve teknik lise öğrencileri, 10. sınıftan itibaren eğitim merkezinde öğrenim görürken, 12. sınıfta haftada 3 gün Temsa bayilerinde staj yapma imkanına sahip olacak.

Temsa Eğitim Merkezi'nde öğrencilerin yanı sıra mevcut teknisyen kadrolarının da eğitimlere katılımları sağlanarak sertifikalandırılmaları amaçlanıyor. Merkezden mezun olan öğrencilerin Temsa ve Mitsubishi yetkili servislerinde istihdam edilmesi hedefleniyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.