THK pilotları ‘gece görüş gözlüğüyle’ uçacak

THK pilotları ‘gece görüş gözlüğüyle’ uçacak

Türkiye’de ilk kez ‘gece görüş gözlüğü’ ile sivil uçuş gerçekleştirildi. Türk Hava Kurumu (THK) pilotları, bundan sonra gece görüş gözlükleriyle...

Türkiye’de ilk kez ‘gece görüş gözlüğü’ ile sivil uçuş gerçekleştirildi. Türk Hava Kurumu (THK) pilotları, bundan sonra gece görüş gözlükleriyle arama kurtarma ve ambulans hizmeti de sunacak.

Sivil havacılık sektöründe havadan yangın söndürme, hava taksi, hava ambulans, off shore sportif havacılık hizmetleri de dahil olmak üzere pek çok alanda hizmet sunan THK, özellikle arama-kurtarma çalışmalarında büyük fayda sağlayacak yeni bir uygulama başlattı. Türkiye’nin en büyük helikopter operatörü Gökçen Havacılık da, bu kapsamda ilk sivil gece görüş gözlüğü ile uçacak pilotları yetiştirmek üzere eğitimlere başlıyor. Gece görüş dürbünü ile görev yapacak ilk ambulans helikopter pilotları ise THK’ya bağlı Etimesgut Türkkuşu Eğitim Merkezi’nde tanıtıldı. THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, 5 helikopterle başladıkları ambulans helikopter hizmetini şu an 17 helikopterle sürdürdüklerini ifade ederek, bundan sonra gece görüş gözlükleriyle uçuşların gerçekleştirileceğini söyledi. 8 helikopterin gece de, ambulans ve arama kurtarma hizmeti sunacağını anlatan Yıldırım, ilk etapta insan yoğunluğunun fazla olduğu Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya gibi illerde kullanılacağını dile getirdi. Gökçen Havacılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer ise yeni nesil gece görüş gözlükleriyle Garmin GTN 750 seyrüsefer sistemlerini kullandıklarını ifade etti.

ZAMAN

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.