TIRSAN, 170 kişiye daha istihdam sağlayacak

TIRSAN, 170 kişiye daha istihdam sağlayacak

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Avrupa’nın sayılı treyler üretim tesislerinden biri olarak ilde üretim yapan Tırsan ile İŞKUR arasında 170 yeni istihdamın yapılmasına yönelik imzalanan ‘İşçi Alım İmza Töreni’ne katıldı, ‘Teşekkür Belgesi’ verdi.

İŞKUR hizmet binasında düzenlenen törene Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın yanı sıra; İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş ve TIRSAN Treyler Sanayi A.Ş Mali İşler Müdürü Mustafa Murat Keskin katıldı.

“AR-GE, ÜRETİM VE İHRACATA DAHA FAZLA DESTEK OLACAĞIZ”

Şirket çalışmaları hakkında Vali Kaldırım’a bilgi veren TIRSAN Treyler Sanayi A.Ş Mali İşler Müdürü Mustafa Murat Keskin, “Avrupa’nın en modern ve en yüksek kapasiteli treyler üretim tesislerinden biri olan Tırsan Adapazarı üretim kampüsü, 365.000 m² toplam alanı ile Türkiye'nin en büyük treyler fabrikasıdır. Ürün yelpazemiz içerisinde perdeli ve tenteli semi-treyler, açık kasa ve konteyner taşıyıcı, damper, alüminyum ve paslanmaz çelikten tankerler ile alüminyum silolar yer alır. Almanya ve Rusya’da da üretim tesisleri bulunan TIRSAN, 2021 Avrupa İnovasyon Ödüllerinden 7 ödül alan ilk ve tek şirkettir. Ayrıca, sektörün ilk ve tek Ar-Ge Merkezi unvanına sahiptir. TIRSAN A.Ş. olarak 55’ten fazla ülkede doğru müşteriye doğru treyler çözümünü sunmak için çalışıyoruz. Sakarya işletmemizde 794 çalışanımıza ilave alınacak 170 kişi ile AR-GE, İnovasyon, üretim ve ihracata daha fazla destek olacağız” ifadesinde bulundu. TIRSAN Treyler AŞ Mali İşler Koordinatörü Mustafa Murat Keskin, kendilerine gösterdikleri ilgi ve alaka ile verdikleri desteklerden dolayı Vali çetin Oktay Kaldırım’a müteşekkir olduklarını,  istihdama olan destek ve teşvikleri dolayısıyla İŞKUR ve SGK’ya da teşekkür ettiklerini belirtti.

“İŞKUR VE SGK’NINN İSTİHDAM DESTEKLERİ DEVAM EDİYOR”

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş, salgın sonrası istihdamı artıracak olan işverenlere çağrıda bulunarak, istihdam destek ve teşviklerinin salgın sürecinde de devam ettiğini hatırlattı. İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, Bakanlığın istihdamın korunması için bir taraftan Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteği gibi uygulamaları devreye aldığını, bir taraftan da istihdamın artırılması için ücret desteğinin devam ettiğini, istihdamdaki hedeflerinin, kontrollü ve tedbirli istihdam bilinci ile istihdamın korunması ve artırılması olduğunu aktardı.

“İSTİHDAMLA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

İlimizin ve ülkemizin istihdamla büyüyeceği değerlendirmesinde bulunan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “İstihdama atılan imza, ülkenin üretimine, ihracatına ve milli gelirine destek olmaktır. Bu amaçla, işverenlerimizin istihdam destek ve teşviklerinden yararlanması durumunda istihdam maliyetleri de azalarak rekabet güçleri artacaktır. Dolayısıyla, küçük-büyük bütün işletmelerimizin bu teşviklerden yararlanmaları, üretim, ihracat ve istihdamlarının artmasını da sağlayacaktır. Bu kapsamda, firmalarımızı ziyaret ederek sorunlarını anlamaya, çözümler bulmaya, destek ve teşvikleri anlatmaya devam ediyoruz. Türkiye, pandemi sürecini en iyi yöneten ülkelerin başında gelmektedir. Ülkemiz üretim faaliyetleri açısından firmalarımızın mağdur olmasının önüne geçecek çok kapsamlı paket programları da uygulamaya koymuştur. Özel sektöre devletimizce her türlü destek ve teşvikler İŞKUR aracılığı ile sağlanmaya devam edilmektedir. Her geçen gün daha da çeşitlenen teşvikler sayesinde, iş adamlarımız da güvenli bir şekilde yeni ve ek yatırımlarına devam edebilmektedirler. Bu yatırımların ilimize istihdam başta olmak üzere çok fazla katkısı olduğunu da görüyoruz” diye konuştu.

“TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ”

Düzenlenen imza töreninin sonunda Vali Çetin Oktay Kaldırım, istihdama katkılarından dolayı TIRSAN A.Ş Mali İşler Koordinatörü Mustafa Murat Keskin’e İŞKUR’un Teşekkür Belgesini verdi.

“170 KİŞİYE İSTİHDAM”

Yapılan sözleşmeyle, Kaynakçı, Metal Şekillendirmeci, Oto boyacı ve Montajcı mesleklerinde 170 kişinin İşbaşı Eğitim Programı ile istihdama katılması taahhüt edilmiş oldu. Ayrıca, ilk etapta sözleşme imza tarihi itibariyle 50 kişi meslek eğitimine başlatıldı. Programdaki katılımcılara 6 ay süreli oryantasyon, iş güvenliği eğitimi ve mesleki eğitimler verilerek program sonunda da katılımcıların kalıcı olarak istihdam edilmesi amaçlanıyor.

validen-tirsan-a-tesekkur-belgesi2.jpgLOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.