Tofaş ve Microsoft’tan dijital dönüşüm projesi
Tofaş, teknoloji ve dijital dönüşüm alanında hayata geçirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Tofaş çalışanları, Microsoft ile ortak yürütülen Yapay Zekâ Programı kapsamında, yapay zekâ destekli veri analistliği eğitimi aldılar.
Tofaş, teknoloji ve dijital dönüşümde yaşanan gelişmeleri yakından takip etmek adına hayata geçirdiği proje ve programlara devam ediyor. Teknoloji ve dijitalleşmede yaşanan hızlı dönüşüme ayak uydurmak için gerekli olan en önemli yetkinliklerden “veriden değer yaratma” konusundaki yatırım ve projelerini sürdüren şirket, bu kapsamda ‘Yapay Zekâ Veri Analisti Programı’nı hayata geçirdi. Nisan ayında başlayan ve Tofaş çalışanlarına, sürdürülmekte olan yapay zekâ projelerine paralel teknik yetkinlik kazandırmayı amaçlayan projenin ilk adımı, Microsoft ile ortaklaşa yürütüldü. Program katılımcılarına Tofaş Fabrikası’nda düzenlenen bir tören ile sertifikaları takdim edildi. Tofaş Bilgi ve İşlem Teknolojileri Direktörü Özgür Çetinoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen törene; Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Murat Yılmaz ile Tofaş ve Microsoft yönetiminden isimler katıldı.
200 saatin üzerinde eğitim!
Programda; üretim, kalite, tedarik zinciri, İK gibi farklı alanlarda görev alan toplam 40 Tofaş çalışanı yer aldı. Katılımcılara, verinin anlamlandırılması, toplanması, analiz edilmesi, tahminlemesi gibi konuların yer aldığı veri hazırlığı sürecinde rol üstlenmelerine yardımcı olacak 45 saat sınıf eğitimi ve de 150 saat online eğitim verildi. Tofaş Bilgi İşlem Teknolojileri (BİT) veri bilimi ekibi de katılımcı gruplara liderlik yaptı.
Akademi’de de eğitimler düzenlenecek!
Katılımcılardan oluşan 8 ekip, eğitimin sonunda kendi iş birimlerinden birer proje seçti ve Microsoft Azure platformunda uygulamalı olarak çalışmalar gerçekleştirildi. Projelerin gerçek hayatta uygulanabilir, geçmişten bu yana süren bir problemin çözümüne yönelik olmasına özen gösterildi. Program kapsamında her ekip en az yüzde 80 başarı oranına sahip bir yapay zekâ modeli ile gerçekte var olan bir probleme çözüm üretti. Katılımcıların bazıları da program dâhilinde elde ettikleri sonuçları üretim hattında deneyimleme imkânı yakaladı. Program kapsamında elde edilen başarının ardından çalışmaların Microsoft Başarı Hikâyesi olarak değerlendirilmesine karar verildi. Tüm bunlarla birlikte; veriyi anlamak, yorumlamak, işlemek adına izlenilecek tüm adımların Tofaş’ın tüm birimlerinde bir kültür haline gelmesini sağlamak amacıyla Tofaş Akademi’de de sürekli eğitimler düzenlenmesine karar verildi. Bu doğrultuda program kapsamında 2 kişi de İç Eğitmen olarak yetiştirildi.
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.