Tolga Pamir’i Fransız Deniz Kuvvetleri kurtardı

Tolga Pamir’i Fransız Deniz Kuvvetleri kurtardı

MiniTransat 2013’e katılmak üzere yarışlarına devam eden tek Türk yelkenci Tolga Pamir, geçirdiği kaza sonrası Fransız Deniz Kuvvetleri tarafından kurtarıldı....

Tolga Pamir’i Fransız Deniz Kuvvetleri kurtardıMiniTransat 2013’e katılmak üzere yarışlarına devam eden tek Türk yelkenci Tolga Pamir, geçirdiği kaza sonrası Fransız Deniz Kuvvetleri tarafından kurtarıldı.

2011 yılında ilk defa bir Türk yelkencisi olarak solo Atlantik aşırı MiniTransat’ı gerçekleştiren Tolga Pamir, KAYA Ropes ana sponsorluğunda 2013 yılında tekrar Türk bayrağını dalgalandırarak sezon yarışlarına başladı. Her yarışmacıdan teknesiyle 1000dM yarış ve 1000dM yarış dışı kalifikasyon gerçekleştirmesi koşulu aranıyor. Bu sebeple sezon boyunca farklı yarışlara katılarak bu milleri toplamak gerekiyor. Sezonun ilk yarışı Demi Cle ve Pornichet Select 650’nin ardından kalifikasyonlarını tamamlayan Tolga Pamir MiniTransat 2013’te yine tek Türk yelkenci olarak yerini garantiledi. Ancak yaşadığı büyük kaza programını altüst etti.

Trofe Map yarışında

Demi Cle ve Pornichet Select 650 yarışlarını tamamlayarak MiniTransat’a katılmaya hak kazanan tek Türk yelkenci Tolga Pamir, 13 Haziran tarihinde Fransa’nın kuzeybatısında yeralan Douarnenez şehrinden 220dM’lik Trofe MAP yarışı için start aldı. Bu zor yarışta sert hava ve deniz koşulları sonrası gerçekleştirdiği hatalı manevralar sonrası varışa 11dM kala kayalara oturdu. Kayalarla dalgalar arasında can savaşı veren Pamir, sağ salim çıktığı kayalıklardan Fransız Deniz Kuvvetleri’nin helikopteri tarafından alınarak bölgedeki hastaneye götürüldü. Bu kazayı hasar almadan atlatan Pamir’in teknesi tamamen hasar alarak karaya vurdu. Kullanılamaz hale gelen teknesinin önümüzdeki günlerde bulunduğu bölgeden kurtarılması için hava durumunun düzelmesi bekleniyor.

Pamir Minitransat 2013 yarışına devam diyor

MiniTransat 2013 katılımı için kısa sürede kalifikasyonlarını tamamlamak üzere kolları sıvadığını ifade eden Tolga Pamir, “Sezon içerisinde pek çok yarışta yer almak, antrenmanlı olmanın yanında riskleri de artırıyor. Özellikle İngiliz kıyısı parkurları. Trofe MAP’de bu yarışlardan biriydi. 4. defa katıldığım bu yarışta bu tip bir kaza yaşayacağımı düşünmüyordum. Böyle bir kaza atlatan ilk denizci değilim. Son da olmayacağıma eminim. Açık Deniz Solo yarışçılığı yanında bu tip riskleri taşıyor. Ancak hedefte ilerlemek üzere çalışmalara devam edeceğim”, şeklinde konuştu.

Tolga Pamir’i Fransız Deniz Kuvvetleri kurtardı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.