TotalEnergies ve Amazon stratejik iş birliklerini duyurdu

TotalEnergies ve Amazon stratejik iş birliklerini duyurdu

TotalEnergies ve Amazon, faaliyetlerini yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle sürdürme taahhüdüne katkıda bulunacak bir anlaşmaya imza attı.

TotalEnergies'in Amazon'un faaliyetlerini yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle sürdürme taahhüdüne katkıda bulunacağı, Amazon'un da TotalEnergies'in dijital dönüşümünü hızlandırmasına yardımcı olacağı stratejik bir işbirliğinde bulunacakları TotalEnergies tarafından duyuruldu. Bu stratejik anlaşma hem TotalEnergies hem de Amazon işletmelerini kapsayacak. Şu faaliyetler anlaşma kapsamında yer alacak:

Yenilenebilir Enerji: ABD ve Avrupa'da 474 MW yenilenebilir enerji kapasitesi taahhüt edilmesine yönelik enerji satın alma anlaşmaları imzalayan TotalEnergies ile Amazon, Orta Doğu ve Asya Pasifik'teki iş birliklerini de genişletmeyi planlıyor. Yenilenebilir enerji ve batarya enerjisi çözümleri tedarik ederek, TotalEnergies, Amazon'un faaliyetlerini 2030 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle sürdürme ve 2040 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma hedefine katkıda bulunacak.

Bulut Bilişim: TotalEnergies, önde gelen bulut sağlayıcısı Amazon Web Servisleri (AWS) ile bulut teknolojisine geçiş işlemlerini hızlandırarak bilgi teknolojileri dönüşümü, faaliyetlerin dijitalleştirilmesi ve dijital inovasyon süreçlerine ivme kazandıracak. Özellikle, altyapı, hız, güvenilirlik ve inovasyon hizmetleri dahil olmak üzere kapsamlı AWS hizmetlerinden TotalEnergies'in Dijital Fabrikası önemli ölçüde faydalanacak. TotalEnergies, kritik iş akışlarını hızlandırmak ve dünya genelindeki işletmelerinde inovasyona daha da ivme kazandırmak için AWS Yüksek Performanslı Bilişim teknolojisini de değerlendirecek.

TotalEnergies Doğal Gaz, Yenilenebilir Enerji ve Güç Sistemleri Başkanı Stéphane Michel konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “TotalEnergies, faaliyetlerinden kaynaklanan karbon emisyonunu azaltma ve dünyanın her yerinde müşterilerini de bu misyona ortak olmak için destekleme konusunda son derece kararlı. Bu anlaşmayı imzalayarak, Amazon ile bu önemli iş birliğini yapmış olmaktan ve onların karbon nötr olma yolculuklarında onlara eşlik etmekten gurur duyuyoruz.” “Amazon ve AWS'nin, dijitalleşme hızı, ölçeği ve gelişimi konularında yakaladığımız yüksek ivmeyi ilerletmemize yardımcı olacağına dair güvenimiz tam."

AWS Strategic Industries Başkan Yardımcısı Kathrin Buvac ise şunları ifade etti: “Karbon emisyonlarında azalma sağlamak ve yeni yenilenebilir enerji kaynakları sunmak için yenilikçi bulut teknolojileri üzerinde TotalEnergies ile çalışmak muazzam bir fırsat. Bu iş birliği, TotalEnergies'in buluta geçişini hızlandırmakla kalmayacak, aynı zamanda Amazon'un faaliyetlerini yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle sürdürme taahhüdüne de katkıda bulunacak.”

TotalEnergies’in yenilenebilir enerji ve elektrik faaliyetleri

TotalEnergies, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma hedefi kapsamında, yenilenebilir enerji ve elektrik alanlarında, 2050 yılına kadar satışlarının yüzde 40'ını temsil edecek olan bir faaliyetler portföyü oluşturuyor. 2020 yılı sonunda, TotalEnergies'in dünya çapındaki brüt enerji üretim kapasitesi, 7 GW yenilenebilir enerji dahil olmak üzere yaklaşık 12 GW olmuştu. TotalEnergies, yenilenebilir enerji alanında dünyadaki ilk 5 şirketten biri olma hedefiyle, 2025 yılına kadar yenilenebilir kaynaklardan 35 GW brüt üretim kapasitesine ve ardından 2030 yılına kadar 100 GW'ye ulaşmak için bu alanda büyümeye devam edecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.