Toyota'nın yarışmasına ilgi büyük

Toyota'nın yarışmasına ilgi büyük

Toyota Türkiye İlköğretim ve Liselerarası Teknik Proje Yarışması'nda, dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Toyota Türkiye ve Sakarya...

Toyota Türkiye İlköğretim ve Liselerarası Teknik Proje Yarışması'nda, dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Toyota Türkiye ve Sakarya Valiliği işbirliğiyle Sakarya Fen Lisesi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Miyadai, yarışmaya yoğun bir katılım olduğunu belirtti.

Öğretmen ve öğrencilere verdikleri destekten dolayı minnettar olduğunu kaydeden Miyadai, şöyle konuştu:

''Teknik proje yarışmasının 3. yılında 244 proje başvurusu yapıldı. Bir üretim şirketi olarak Toyota'da yeni fikirler üretmede bilimsel düşünce yapısının ve yaklaşımlarının teknik çabalarla birleştirilmesinin önemine inanıyoruz. Bu bakımdan erken yaşlarda yeni fikirleri için mücadele eden öğrencilerin ve onların yanında olan okul ve yerel yönetimlerin çabalarını çok takdir ediyoruz.''

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise, öğrencilere fırsat verildiğinde harikalar yarattıklarını belirterek, projenin ulusal düzeyde düzenlenmesini umduğunu ifade etti.

Toyota Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Haruyuki Miyadai ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı tarafından çevre, otomasyon, enerji ve bilgi teknolojileri alanında yarışmaya katılan 240 proje arasından, 40 proje sahibi 64 öğrenciye ödülleri verildi.

Program, yarışmada dereceye giren öğrencilerin projelerini tanıtmalarının ardından verilen kokteyle sona erdi.

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.