Trafik polislerine 'öfke' semineri

Trafik polislerine 'öfke' semineri

Yaklaşık 400 trafik polisinin katılımıyla emniyetin Gayrettepe Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen seminerde konuşan Mardin, İstanbul'un hem araç trafiği,...

Yaklaşık 400 trafik polisinin katılımıyla emniyetin Gayrettepe Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen seminerde konuşan Mardin, İstanbul'un hem araç trafiği, hem de insan sayısı bakımında kalabalıklaştığına dikkati çekerek, ''Bundan 60 yıl önce babam İstanbul'da ehliyeti olan 18 kişiden biriydi. Ehliyet kaydında 3. sıradaydı. O zaman İstanbul'un nüfusu 350 bindi. Şimdi ise 15 milyon kişi bu şehirde yaşıyor. Artan trafik ve araç sayısı ile birlikte kontrol edilen 420 bin araca trafik cezası kesiliyor'' dedi.

Mardin, trafikte yaşanan sorunların iletişim kurmamaktan kaynaklandığını ifade ederek, ''Polis, trafik kontrolünde sana yardımcı olmak için görevini yapıyor. Ancak karşında öfkeli bir sürücü var. Vatandaş bütün gün çalışmış bir yerden bir yere gidiyor. Polis de aynı şekilde çalışmış, birçok şeyle karşılaşmış. Bu durumlarda yine de memur vatandaşın öfkesini dindirmeye çalışmalıdır. Böyle durumlarda derin bir nefes alarak olaylara olumlu bakmayı bilmek gerekmektedir'' şeklinde konuştu.

Polisin vatandaşın gönlünü fethetmesi gerektiğini belirten Mardin, ''Bir cenazemiz için yasak olan bir yerde aracımın içinde bekliyordum. Bir polis memuru geldi. Cama vurdu. Kapıyı açtığımızda beni gördü. Karşısında beyaz saçlı yaşlı bir bayanı görünce önce selam verdi. İşte polis budur. Herkese bu şekilde davranabilmelidir'' dedi.

İletişimde söyleyenin ne söylediğinin değil, dinleyenin bunu anlayıp anlamadığının önemli olduğunun altını çizen Betül Mardin, şunları kaydetti:

''Artık öfke çağındayız. Polisin de vatandaşın da birbirini anlaması lazım. Her ikisinin de empati yapması bu öfkeyi kontrol altına alması lazım. Benim size tavsiyem bu meslekte vazgeçilmez olun. Vazgeçilmez olmanız içinde vatandaşa karşı her zaman ahlaklı, yumuşak ve nazik olmanız gerekiyor.''

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.