“Trans.eu, en iyi fiyata en iyi nakliyecilere ulaştırır”

“Trans.eu, en iyi fiyata en iyi nakliyecilere ulaştırır”

İş Geliştirme Uzmanı Ömer Faruk Gözel, firmalarına özel geliştirilen bulut tabanlı yazılım sayesinde günlük 120 bin aktif kullanıcının 250 bin yük ve araç teklifi aldığını; her ay da Messenger aracılığıyla 400 bin işlemin sonuçlandırıldığını söyledi.

Son yıllarda hızla artan dijital yük borsalarından farklı hizmetlere imza atan Trans.eu, yalnızca yükleri yayınlamakla kalmıyor; yeni nakliye ortakları bulmanızı ve tüm Avrupa’daki nakliyecilerle doğrudan pazarlık yapma imkanını sağlıyor.

omer-faruk-gozel-1-001.pngKullanıcılarını çok sayıda dijital araçla desteklediklerini ve böylece Transport 4.0 işlevleriyle piyasadaki mevcut taşıma kapasitelerini mümkün olan en iyi şekilde kullanmalarını sağladıklarını ifade eden Trans.eu İş Geliştirme Uzmanı Ömer Faruk Gözel,”Avrupa'da kamyon taşımacılığının geleceğini tahmin etmek şu anda zor. Şimdiden, nakliye firmaları üstesinden gelinmesi gereken geniş kapsamlı zorluklarla karşı karşıya. Trans.eu yük borsası onları çok sayıda dijital araçla desteklemekte ve böylece Transport 4.0 işlevleriyle piyasadaki mevcut taşıma kapasitelerini mümkün olan en iyi şekilde kullanmalarını sağlamaktadır. Amaç, navlun ihalesinden tarife müzakeresine ve taşıma sözleşmesinin imzalanmasından kamyon taşımacılığının yürütülmesine kadar taşıma sürecini mümkün olduğunca hızlı, verimli, uygun maliyetli ve sürdürülebilir hale getirmektir. Avrupa taşımacılık pazarındaki kapasitelerin önümüzdeki yıllarda daha da sınırlı hale geleceği öngörülebilir olduğundan, nakliye firmaları pazardaki değişikliklere uyum sağlayabilmek için şimdiden dijital olanakları araştırmalıdır” diye konuştu.

“25 bin doğrulanmış taşıyıcı ile en büyük veri tabanı”

Trans.eu yük borsasında, kullanıcılarını bu konuda destekleyecek çok sayıda dijital özellik bulacaklarını ifade eden Gözel şöyle devam etti:

“Daha etkin kamyon taşımacılığı için taşıyıcı veri tabanı Trans.eu, 25 bin doğrulanmış taşıyıcı ile Avrupa'daki en büyük taşıyıcı veri tabanlarından birini sunmaktadır. Platformdaki tüm taşıyıcılar Trans.eu tarafından sıkı kriterlere göre kontrol edilmiş ve doğrulanmıştır. Özellikle yüksek standartlara sahip taşıyıcılar, ilgili taşıyıcılara ait tüm derecelendirme ve referanslarla birlikte platformda görüntülenebilen özel Trans.eu sertifikaları da alırlar. Bu ağ, özellikle sürekli bir sürücü sıkıntısı durumunda, kamyon taşımacılığı ve mevcut taşıma kapasiteleri için yeni ortaklar bulma konusunda önemli bir güvence sunmaktadır.”

Nakliye ödülü, fiyat pazarlığı - hepsi tek bir iletişim akışında

Eski teknolojilerin; yavaş iletişim kanalları ve dil engelleri, ulaştırma ihalelerinin sonuçlandırılması sürecini büyük ölçüde olumsuz etkileyebildiğine vurgu yapan Ömer Faruk Gözel, “Şüphe durumunda, bir taşıma sözleşmesinin yapılamamasını ve rekabetin kamyon taşımacılığı sözleşmesini almasını bile sağlarlar. Trans.eu, canlı mesajlaşma programı ile bu sorunların önüne geçebilecek modern bir iletişim aracı sunuyor. Böylece navlun teklifleri gerçek zamanlı olarak müzakere edilebilir ve onaylanabilir. Aynı zamanda araç, yanlış anlaşılmaları önlemek için otomatik olarak ilgili ulusal dile çeviri yapar. Tüm iletişim süreci belgelenir. Bu şekilde, olası talep ve iddialar daha sonra yapılan anlaşmalar temelinde kontrol edilebilir. Bu, Trans.eu yük borsasındaki tüm taraflar için önemli bir yasal güvencedir” açıklamasını yaptı.

Otomasyon, eşleştirme ve yapay zeka destekli fiyat tahminleri

Trans.eu platformundaki birçok iş adımının yapay zeka (AI) yardımıyla büyük ölçüde basitleştirilebildiğinin altını çizen Gözel, “Örneğin, uygun taşıyıcıların aranması algoritma tabanlı eşleştirme yoluyla gerçekleştirilir. Mevcut ve güzergaha özel taşıma maliyetlerinin pazar seviyesine kıyasla değerlendirilmesi de anlamlı fiyat tahminleri sağlar. Buna ek olarak, otomatik kurallar nakliye platformundaki tüm navlun yayınlama sürecinde saklanabilir, bu da navlun borsasına manuel girişin artık gerekli olmadığı anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

Daha iyi stratejik kararlar için kapsamlı raporlama

Trans.eu platformunun, kendi raporlamasıyla maliyet hesaplamaları ve süreç optimizasyonları için sağlam bir veri temeli sunduğunu belirten İş Geliştirme Uzmanı Gözel, “Veriler tüm taşıma süreci boyunca toplanır ve net bir gösterge tablosunda kullanıma sunulur. Özellikle pazardaki gelişmelerin tahmin edilmesinin zor olduğu zamanlarda, bu içgörüler büyük önem taşır. Kişinin kendi marjları hakkında bilgi verir ve gelişim potansiyelini gösterir. Kişinin kendi hizmet seviyesini korumasına ve üretkenliği artırmasına yardımcı olurlar. Aynı zamanda, önemli mevcut veya potansiyel iş ortakları belirlenebilir, bu da kamyon taşımacılığı için taşıyıcı ağını genişletmeyi ve özellikle güvenilir nakliye şirketleriyle işbirliğini yoğunlaştırmayı mümkün kılar” ifadelerini kullandı.

TMS entegrasyonu sayesinde dijital navlun yönetimi

Bulut tabanlı nakliye platformunun, API arayüzü aracılığıyla mevcut TMS sistemlerine entegre edilebildiğinin altını çizen Gözel, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu, ileticilere tüm Transport 4.0 işlevlerine erişim sağlar. Aynı zamanda, doğrudan veri iletimi önemli ölçüde hata minimizasyonu ve taşıma tahsisinde zaman tasarrufu sağlar.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.