Trendyol, Romanya’da bölgesel lojistik merkezi kurmayı planlıyor

Trendyol, Romanya’da bölgesel lojistik merkezi kurmayı planlıyor

Lojistik merkezinin 2025 yılında tam kapasiteyle faaliyete geçmesi bekleniyor. 250 kişiye istihdam sağlayacak lojistik merkezi, Güney Avrupa’ya hizmet verecek.

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, Economica.net’e yaptığı açıklamada, grubun Bükreş yakınlarında tüm Güneydoğu Avrupa’ya hizmet verecek bölgesel bir lojistik merkezi kurmayı planladığını söyledi. Çetin, “Ürün sayısı bakımından Romanya’da online modanın en büyük oyuncusuyuz.” dedi.

Romanya lojistik merkezi 2025’te faaliyete geçecek

Trendyol’un Romanya’da kuracağı lojistik merkezi 2025 yılında tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde 250 kişiye istihdam sağlayacak. Ocak 2024’te Romanya’da e-ticaret uygulamasını başlatan ve halihazırda 500 bin kullanıcıya ulaşan Trendyol, bu yılın sonuna kadar yerel satıcıları pazar yerine entegre etmeyi planlıyor. Trendyol Romanya‘da halihazırda 3 milyondan fazla ürün satıyor. Trendyol, Türkiye ve Polonya’daki lojistik merkezlerinden ithal ettiği 2 milyon moda ürününü (SKU) satıyor. Bu yıl sonuna kadar satıştaki ürün sayısını üç ila dört katına çıkarmayı planlıyor.

“Bükreş’te bir ofis ve bölgesel bir depo açmaya kararlıyız”

Trendyol Başkanı Çağlayan Çetin, Bükreş yakınlarında tüm Güneydoğu Avrupa’ya hizmet verecek bölgesel bir lojistik merkezi kurmayı planladığını söyledi. Çetin, “Ürün sayısı bakımından Romanya’da online modanın en büyük oyuncusuyuz.” dedi.

Çetin, “Romanya’da büyümemizden memnunuz. Özellikle ülke çapındaki müşterilerimize uygun fiyatlarla geniş bir yelpazede trend ürünler sunabildiğimiz için gururluyuz. Önümüzdeki yıl Trendyol’un yerel pazardaki teklifini daha da genişletmeye, Bükreş’te bir ofis ve bölgesel bir depo açmaya, ayrıca, sürdürülebilirlik taahhütlerimize saygı göstererek yerel ve bölgesel satıcıları platforma entegre etmeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Trendyol, Orta Doğu ve Avrupa’nın en büyük e-ticaret platformlarından biri haline geldi

Trendyol, 10 milyar doları aşan değeriyle Orta Doğu ve Avrupa’nın en büyük e-ticaret platformlarından biri haline geldi. Pazar yeri şu anda 250 binden fazla satıcı ve markayı dünyanın dört bir yanından 35 milyondan fazla müşteriyle buluşturuyor. Şirket; Türkiye, Almanya, Azerbaycan, Körfez ülkeleri ve son olarak Romanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Polonya, Macaristan, Bulgaristan ve Yunanistan’da yerel dillerdeki özel uygulamalar aracılığıyla e-ticaret satıcıları ile online tüketicileri bir araya getiriyor.

KAYNAK: WORLDEFVAKFI.ORG.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.