Türk bayraklı en büyük gemi

Türk bayraklı en büyük gemi

2008 yılında Japonya’da inşa edilen ve “Beylerbeyi” adı verilen yeni gemi, Türk bayrağıyla LPG taşıma hizmeti veren en büyük deniz aracı olma özelliğini...

2008 yılında Japonya’da inşa edilen ve “Beylerbeyi” adı verilen yeni gemi, Türk bayrağıyla LPG taşıma hizmeti veren en büyük deniz aracı olma özelliğini taşıyor.

“Beylerbeyi” ile gemi sayısını beşe yükselten Aygaz, taşıma kapasitesinde de yüzde 60 oranında artış sağladı. BV Klasına kayıtlı “Beylerbeyi” gemisi, 120 metre boy, 20 metre en ve 7.35 metre draft boyutlarına sahip. 7.893 gross ton kapasiteli geminin iki adet silindirik kargo tankı bulunuyor.

Geminin toplam LPG taşıma hacmi 11.025 metreküp. IGC (International Gas Code) çerçevesinde maksimum 17.65 bar basınç ve minimum -10 santigrat sıcaklıkta LPG taşıyabilme özelliğine sahip olan gemi, 0 derecenin altında LPG taşıyabilme vasfı ile özel dizayn edilmiş tam basınçlı LPG taşıyıcısı sınıfında. ”Beylerbeyi”, ilk seferini 10 Aralık’ta Yarımca-Odesa/Ukrayna-Yarımca güzergâhında gerçekleştirdi.

1967 yılından bu yana LPG deniz taşımacılığı gerçekleştiren Aygaz, her yıl büyüyen bu faaliyetini, 2010 yılından itibaren yüzde 100 Aygaz iştiraki olan “Anadoluhisarı Tankercilik A.Ş.” yönetiminde gerçekleştiriyor. Anadoluhisarı Tankercilik A.Ş., yüksek kapasiteli ve özel donanımlı beş LPG gemisiyle ithalat/ihracat işlemlerinin yanı sıra Aygaz’ın deniz terminalleri arasında LPG ikmalinin de önemli bir kısmını karşılıyor.

Aksaray Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.