Türk Deniz Ticaret Filosu’na 1 tanker daha katıldı

Türk Deniz Ticaret Filosu’na 1 tanker daha katıldı

Alkagesta tarafından kiralanan ve Türk bayrağı çekilen CAN KA isimli tanker Türk deniz ticaret filosunda hizmet vermeye başlayacak.

Türkiye’yi bunker pazarında önemli bir konuma getirmek amacıyla Marmara Ereğlisi’nde 120 bin metreküp kapasiteye sahip kıyı tankları kiralayan Malta merkezli firma; yakıt firmalarına ikmal konusunda destek verecek. Türkiye'nin en büyük yüksek kaliteli ihrakiye yakıt tedarikçisi konumunda bulunan Alkagesta; yılda 2,5 milyon ton yakıt ikmalinin yapıldığı İstanbul’u daha yüksek noktalara taşımayı hedefliyor.

Alkagesta Ltd'den konuyla ilgili olarak Turkdeniz.com'a yapılan değerlendirmede şu ifadeler kullanıldı:

“Opet Marmara Ereğlisi Terminali'nde 124 bin metreküplük alanı bir seneden fazla bir süre için kiraladık. Bu kadar büyük bir tonajda depolama alanını kiralamaktaki asıl amacımız Türkiye’yi bunker'de büyük bir aktarma merkezi haline getirmektir. Bu büyüyen tonajları desteklememiz için de CAN KA ismindeki Türk bayraklı gemimiz, nisan ortası itibari ile devreye girecektir. Gemimiz, hem İstanbul bunker ikmalcilerine Marmara Ereğlisi’nden teslimatlar yapacak hem de uluslararası sularda yabancı limanlar arasında yakıt taşıyacaktır. Bu gemiye Türk bayrağı çekmekteki asıl maksadımız, Türk bayraklı gemilerin uluslararası deniz taşımacılığında varlığının daim olması ve sayı itibari ile yükselmesidir. Bunun için elimizden geldiğince bu gemilerin sayısını yükselteceğiz. Amacımız ve hedefimiz, Türk ikmalciler ile birlikte İstanbul’u bunker alanında daha iyi yerlere getirmektir. İstanbul ne kadar büyürse biz de büyürüz ve bizle beraber sektörümüz de o kadar büyür.”

canka-tanker.webpKAYNAK: TURKDENIZ.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.