Türk mürettebatın da bulunduğu gemi Tunus'ta battı

Türk mürettebatın da bulunduğu gemi Tunus'ta battı

Mısır'dan Malta'ya yüklü miktarda dizel yakıt taşıyan gemi Tunus açıklarında battı. Gemide Türk mürettebatın bulunduğu ve durumlarının şu anda iyi olduğu açıklandı.

Mısır’dan Malta’ya yüklü miktarda dizel yakıt taşıyan gemi Tunus’un Gabes kenti limanı yakınlarında battı. Gemide, Türk ve Azerbaycan vatandaşı 7 mürettebatın bulunduğu açıklandı.

Azerbaycan merkezli News.az’ın haberine göre, batan gemide bulunan mürettebatın kurtarıldığı belirtildi. Yaralıların tedavisinin Gabes hastanesinde sürdüğü kaydedildi.

Tunus’taki yetkililer, geminin sızıntı sonucu ‘çevresel bir felaket yaratma riski’ taşıdığını vurguladı. Çevre bakanlığından yapılan açıklamada, “yaklaşık 750 ton dizel yakıt” taşıyan ticaret gemisi Xelo’nun Cuma akşamı kötü hava koşulları nedeniyle Tunus sularına giriş yapmak istediği belirtildi. Mısır’ın Dimyat limanından Malta’ya giden Ekvator Ginesi bandıralı gemi, Tunus’un güneydoğu Gabes Körfezi’nde denizden yaklaşık dört mil açıkta su almaya başladı ve battı.

Yetkililer geminin bu sabah battığını doğrularken “Şu an için herhangi bir sızıntı yok. Afet önleme komitesi toplanıp alınacak önlemleri konuşacak” açıklamasında bulundu.

Ekvator Ginesi’nden takip edilen geminin, gövdeye su sızmaya başlamasının ardından batmaya başladığı kaydedildi.

Çevre bakanlığı, geminin durumunun “endişe verici” olduğunu ve bir felaketi önlemek için “acil bir ulusal müdahale planı” uygulamaya koyduğunu söyledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.