Türk otomotivi Köln'de tartışıldı

Türk otomotivi Köln'de tartışıldı

Türk Alman Ticaret Odası- TD-IHK'nın Köln merkezinde yapılan Türkiye otomobil sektörünün geleceği toplantısında, 2015 yılında hedefin 2 milyon araç...

Türk Alman Ticaret Odası- TD-IHK'nın Köln merkezinde yapılan Türkiye otomobil sektörünün geleceği toplantısında, 2015 yılında hedefin 2 milyon araç üretimi ve 50 milyar dolar ihracat olduğu açıklandı.

TD-IHK Otomobil ve Otomobil Yan Sanayi Çalışma Grubu Başkanı Ahmet Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye?de faaliyet gösteren otomobil üreticilerinin önümüzdeki iki yıl içinde yapacakları yatrımın 1 milyar dolar seviyesinde olacağını söyledi.

Extim firmasının da sahibi olan Ahmet Yılmaz, bu yatırımın 500 milyon dolarlık kısmının 2010 yılında gerçekleşeceğini bildirdi.

Toplantıya katılan Alman firmaları da, Türkiye?deki faaliyetlerini önümüzdeki dönem daha da artırarak devam edeceklerini, Türkiye?nin Avrupa coğrafyasında atak ve ilginç ülke olma konumunu sürdüreceğini kaydettiler.

Toplantıda bir konuşma yapan Frankfurt Fuarı Türkiye Genel Müdürü Aleksandar Medjedovic de, Türk firmalarının kriz döneminde de yurtdışı aktivitelerine ara vermeden devam ettiklerini ve başarılı bir performans sergilediklerini vurguladı.


Doğan PÜRSÜN - FRANKFURT/LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.