Türkiye-Almanya arası komple tır ve parsiyel nakliye hizmetleri

Türkiye-Almanya arası komple tır ve parsiyel nakliye hizmetleri

Türkiye’den Almanya’ya yapılan ihracat çalışmaları kapsamında devam eden lojistik hizmetleri hem kara hem denizyolu nakliyesi şeklinde ilerlemekte olup, ağırlıklı gönderim şekli ise komple tır veya konteyner bazında yapılan gönderilerden müteşekkildir

Ülkemizin uluslararası arena da ihracat ve ithalata dayalı lojistik çalışmalarını yoğun şekilde yaptığı ülkeleri elbette Avrupa Birliği üye ve üye olmayan ülkelerinin tamamı olarak ele alabiliriz. Avrupa Birliği üye ülkeleri arasında yer alan Almanya ile yapılan ticari çalışmalarımız ise neredeyse diğer ülkelerle yapılan çalışmalar eş değer çoğunluğa sahiptir.

Türkiye’den Almanya’ya yapılan ihracat çalışmaları kapsamında devam eden lojistik hizmetleri hem kara hem denizyolu nakliyesi şeklinde ilerlemekte olup, ağırlıklı gönderim şekli ise komple tır veya konteyner bazında yapılan gönderilerden müteşekkildir. Her iki ülke bünyesinde birbirileri ile irtibatlı olarak taşıma hizmetleri noktasında iş birliği yapmakta olan Almanya nakliye firmaları devam ettirmekte oldukları lojistik faaliyetleri kapsamında komple tır ve konteyner nakliyesi ile birlikte düzenli parsiyel nakliye hizmetleri de sunmaktadır.

Türkiye-Almanya arası yapılan parsiyel nakliye çalışmaları başta İstanbul ilimiz olmak üzere İzmir, Ankara ve Mersin gibi illerimizde bulunan parsiyel toplama depoları aracılığı ile yürütülmektedir. Parsiyel depolarımızda toplanan kargo, parsiyel veya grupaj yük sınıfları gerek 1360 dorseli tırlar, gerekse ekspres taşıma yapan panel van tarzı araçlar ile Almanya’ya ulaştırılmaktadır. Parsiyel yük gruplarının gümrükleme işlemleri komple tır sevkiyatında olduğu şekildedir. Gereken tüm prosedürler yerine getirilerek yola çıkarılan kargo yükleri müşteri talepleri doğrultusunda Almanya’da adres veya gümrük teslimi olarak sonlandırılmaktadır.

Almanya ile ülkemiz arasında devam etmekte olan ticaret ihracatta olduğu gibi ithalatta da yoğun şekilde devam etmektedir. Almanya nakliye çalışmaları yapmakta olan Türk ve Alman lojistik şirketleri iki ülke arasında ihracat ve ithalat nakliye çalışmalarını Türkiye üzerinden Suriye, Irak, İran, Gürcistan ve Azerbaycan’a yapılan üçüncü ülke kapsamlı transit geçişli yük taşımacılığında da ilerletmektedirler.

İki ülke arasında yapılan gerek komple gerekse parsiyel nakliye hizmetleri tır karnesi ve cmr sigortası bulunan taşıma araçları ile güvenli bir şekilde yapılmaktadır. Uzun yıllardan bu yana taşımacılık sektöründe bir çok ülkeye tır nakliye hizmetleri sunmakta olan Şah Lojistik kaliteli hizmet anlayışına dayalı çalışmaları nedeniyle ülkemiz genelinde faaliyet gösteren dış ticaret firmaları tarafından en fazla tercih edilen lojistik şirketlerinden biri durumunda bulunmaktadır.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.