Türkiye aşığı, milli bir firmayız, ülkemiz için çalışıyoruz!

Türkiye aşığı, milli bir firmayız, ülkemiz için çalışıyoruz!

“Ülkemizin güzel günleri adına büyük bir sorumlulukla, milli ve yerli bir firma olarak var gücümüzle çalışıyoruz” diyen Türk Star Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Naci Kaya, yerli firmaların desteklenmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Akaryakıt sektörü, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Türk Star Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Naci Kaya, akaryakıt gibi stratejik bir sektörün salt yabancıların eline terk edilmemesi gerektiğini söylüyor. Kaya, Türk Star’ın milli ve yerli bir firma olarak Türkiye’nin geleceği için var gücüyle çalıştığını vurguluyor.

2-007.jpg

Türk Star’ı tanıtır mısınız?

Türk Star, bundan 3 yıl önce kuruldu. Ankara merkezli olan bu firmayı biz, 3 yıl önce satın aldık. Bu sektörde yabancı şirketlerin varlığı, çalışmalarına karşı daha milli bir şirket kurarak ülkemize hizmet vermeyi amaçladık. Akaryakıt sektörü global bir sektör ve bütün dünyanın içinde olduğu, devletin en fazla vergiyi aldığı bir sektör. Sektörü tamamiyle küresel sermayenin eline vermeye çalışıyorlar. Türkiye’de yabancı firmaların BP’si, Shell’i 100’er yıllık firma. Bu firmaların parayla sorunları, dertleri yok. Bu firmaların hepsi kurumsallaşmış, küreselleşmiş. Devlet, bu firmalarla bizi aynı kefeye koyuyor, aynı terazide tartıyor. Bizim bu firmalarla yarışma şansımız da yok. Bugün ithalat yapmaya çalıştığımız zaman –ithalatta kar daha fazla- devlet diyor ki, getir 50 milyon TL teminatı 500 bin ton mal getir. 50 milyon TL teminatı BP’nin alabilmesi yarım saat. Benim ve benim gibi küçük sermayeli firmaların 50 milyon TL’yi alabilme şansı ya çok az ya da hiç yok. EPDK, ithalatta korumacı bir tutum izliyor. Bunu değiştirmek gerek…

MİLLİ FİRMALAR DESTEKLENMELİ

Yerli bir firma olarak beklentileriniz nelerdir?

Devletin yerli, milli firmalara destek olması şart. BP’nin, Shell’in bu ülkeye bir çakılı çivisi yok. Bu firmalar; kazançlarını kendi ülkesine götürüyor. Biz, yerli firmalar ise kazançlarımızın tamamını ülkemize bırakıyoruz. Türkiye’de en ufak bir ekonomik çalkantı olsa bu küresel firmalar ülkemizi terk edebiliyor. Biz, milli firmalar ise bu ülkede kalarak, bu ülkeye en zor koşullarda yatırım yaparak ülkemizin gelişmesine destek oluyoruz.

HEPİMİZ TÜPRAŞ’TAN ALIYORUZ

Kaçak, bu sektörün en büyük sorunu. Konuyu değerlendirir misiniz?

Bu sektörde maalesef yol boylarında kaçak çalışan bazı firmalar var. Bu firmalar bizlere çok büyük zarar veriyor. Bizler maliye tarafından, EPDK’nın koyduğu kurallar çerçevesinde denetleniyoruz. Tüketiciler zannediyor ki, BP, Shell TÜPRAŞ’tan alım yapıyor, biz ise denizden kaçak getiriyoruz. Bu algıyı kırmak, bu algıyı yok etmek lazım. TÜPRAŞ’ın fiyatı ortada. Yol boylarında denetlemenin mutlaka olması lazım. Yol boylarında TÜPRAŞ’tan bizim aldığımız fiyatın altında satan yerler var. Bu art niyetli firmalara karşı halkımızın da uyanık olması lazım, denetlemenin de sıklıkla ve gerçekçi gerçekleştirilmesi şart.

TAVAN FİYAT VAR TABAN FİYAT YOK

Şehir merkezlerinde akaryakıt sektöründe kaçak vs. konusunda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ama özellikle yol güzergahlarında ucuz ve kaçak mazotun satılması bu sektörde dürüst bir şekilde iş yapmak isteyen bizleri de sor duruma sokuyor. EPDK’nın yasalarla daha da caydırıcı olması gerekiyor. Denetlemelerin özellikle yol kenarlarında daha sık yapılması gerekiyor.

50 BAYİYE ÇIKMAYI HEDEFLİYORUZ

Hedefleriniz ve bayilikleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Türk Star’ın çeşitli illerimizde bayileri var. Amacımız, 50 istasyona ulaşmak. Şu an 10 istasyonumuz var. Bunları oluşturduktan sonra Türkiye’nin kurumsal firmalar arasında olmayı hedefliyoruz.

BAYİLİKLER KONUSUNDA YARDIMCI OLUYORUZ

Türk Star olarak, bizleri temsil edebilecek; çalışma disiplininden taviz vermeyecek, dürüst çalışıp helalinden para kazanmak isteyen dürüst kişilerle birlikte büyümek, gelişmek istiyoruz. Bayilikler konusunda seçici davranıyoruz ama elimizden geldiğince de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bayilerimiz, bizleri temsil edecekler. Bu bakımdan bayilerimizin merkezimizle uyumlu çalışması gerekiyor.

İSMİMİZ, RENKLERİMİZ ÇOK SEVİLİYOR

Türk Star’ın ismi ve renkleri Türkiye’yi çağrıştırıyor. Müşterilerden nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Türk Star’ın ismi, renkleri çok seviliyor. Renklerimizin Türkiye’yi yansıttığını söyleyen birçok müşteri var. Sırf ismimizden dolayı istasyonlarımıza gelen müşterilerimiz var keza. Milliyetçi, vatan aşkı, ülke sevdasıyla dolu bir firmayız. Türk Star olarak kalitemizden ödün vermiyoruz. Güleryüzlü ve donanımlı personellerimiz ile sektörümüzde önemli bir aktör olmak için çalışacağız.

BİZİ DENEYİN

Kaliteye büyük önem veriyorsunuz. Bu konuyu sizden dinleyebilir miyiz?

Ürünlerimize, yakıtımıza son derece güveniyoruz. Müşterilerimiz aldıkları yakıttan bir sorun yaşamazlar. Biz, bütün ürünlerimizi TÜPRAŞ’tan alıyoruz. Kaliteye çok büyük önem veriyoruz. Bu markaya bir yatırım, hizmet verdik. Ülkemiz insanının cebini düşünerek, en uygun fiyatı vererek çalışıyoruz. Müşterilerimize hizmet etmek bizim için büyük bir şereftir. Çünkü, biz müşterilerimizi dostlarımız, misafirlerimiz olarak görüyoruz. Müşterinin velinimet olduğu bilinci ve ülkemizin gelecek güzel günlerine olan inancımız ve sorumluluğumuzla katma değer üretmeye devam edeceğiz.

TÜRKSTAR İNDİRİM KARTLARI GELİYOR

Mart ayı başında Türk Star İndirim Kartları ile müşterilerimize hizmet vereceğiz. İndirim kartımızla müşterilerimiz tabela fiyatından daha da fazla indirim kazanacak. Müşterilerimizin kazanması bizim için çok önemlidir. Türk Star’ı hak ettiği, marka değeri yüksek, kurumsal bir firma yapmak için tüm enerjimiz ve kadromuzla çalışacağız.

4-002.jpg

AHMET DOĞAN/LOJİSTİK EKİPMANLAR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum