Türkiye-Hindistan arasında konteyner hattı açacak
Hindistanlı bir şirketle partnerlik yapan Solmaz Grup, kiralayacağı gemilerle İstanbul-Bombay arasında yıl içinde konteyner hattı açacak. Gümrük müşavirliğinden...
Hindistanlı bir şirketle partnerlik yapan Solmaz Grup, kiralayacağı gemilerle İstanbul-Bombay arasında yıl içinde konteyner hattı açacak.
Gümrük müşavirliğinden doğan Solmaz Şirketler Grubu, Ran Lojistik'e ait iki depoyu bünyesine katarak 130 bin metrekarenin üstünde bir antrepo sahasına ulaştı. Solmaz'ın yeni hedefi Hindistan'a bu yıl içinde direkt hat açmak. Grup Başkanı Asım Barlın, "Hindistan merkezli JEENA ile işbirliği anlaşması yaptık. Hat açıldığındayüklerin teslim süresi 3-4 haftadan 12 güne inecek" dedi.
2006'da Atatürk Havalimanı'da çıkan yangında antrepolarında büyük hasara uğrayan Solmaz Grup adeta küllerinden doğuyor. Depolama alanında ciddi yatırımlara imza atan Şirket, rotayı uluslararası arenada büyümeye çevirdi. Solmaz Grup Yönetim kurulu Başkanı Asım Barlın, gümrükleme dışında depo ve taşımacılık alanında da yatırım yaptıklarını belirterek "Geçen ay Ran Lojistik'in Erenköy ve Dilovası'na ait gümrüklü antrepolarını devraldık. Gümrük müşavirliğinin üstünde yedi adet, grup şirketlerinden S Sistem'in üstünde beş olmak üzere Grupta 12 antrepomuz bulunuyor. 130 bin metrekarenin üstünde bir depolama alanına ulaştık. Ayrıca sözleşme aşamasında olduğumuz yeni bir devir görüşmemiz var, önümüzdeki günlerde imzalayacağız" açıklamasında bulundu. 1500 kişiye istihdam sağlıyor 655 kişi gümrükleme kısmında olmak üzere bin 500 kişiye istihdam yaratan bir grup olduklarının altını çizen Barlın, şunları söyledi: "Grup olarak küresel pazarda daha etkin olmaya dönük faaliyetler içindeyiz. Hindistan'da bize benzer bir grup olan ve 28 eyalette teşkilatlanmış JEENA ile bir partnerlik anlaşması imzaladık. Türkiye ileHindistan arasında konteyner hattı açacağız. Oluşturacağımız portföye bağlı olarak 6 ay veya bir yıl içinde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz."
Hindistan ile Türkiye'ye arasındaki konteynerlerin Uzakdoğu aktarmalı taşındığını hatırlatan Barlın, "Ayrıca, Uzakdoğu liman ve operatörleri, önceliği o bölgedeki yüke veriyorlar ve bazen Hindistan yüklerini almıyorlar" dedi.Türkiye'nin Hindistan'dan çok mal alıp, fazla mal satamadığını dile getiren Barlın, "Açacağımız direk hatla ihracatçılarımızın Hindistan'ı da hedef pazar olarak görmelerini sağlayacağız. İki ülkenin arasındaki ticaret ve iki ülkenin de dünya ticaretindeki yükselişi. Türkiye'de ciddi anlamda Hintli yatırımcılar oluşmaya başladı. Aynı şekilde Türkler de Hindistan'da yatırım yapmaya başladı.
İthal ettiğimiz ara mallar daha hızlı gelecek. Şu an 3 haftadan önce Türkiye'ye gelmesi mümkün değil. Biz bu hatla süresini 12 güne indireceğiz. Sefer İstanbul ve Mersin uğraklı, Bombay olacak" ifadelerini kullandı.Barlın, şu an bir gemi yatırımı düşünmediklerini belirterek "Mevcut gemilerden kiralayacaklarımızla bu servisi vermeyi planlıyoruz. Yakın çevremizde bu tip gemilere sahip armatörler var" dedi. 'Türkiye'nin ticaretini takip edeceğiz'
Kaynak: Dünya Gazetesi
LOJİPORT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.