Türkiye’den Gürcistan’a karayolu komple ve parsiyel TIR hizmetleri

Türkiye’den Gürcistan’a karayolu komple ve parsiyel TIR hizmetleri

İki ülke arasında yapılmakta olan karşılıklı ticarette ürünlerin nakli genel itibarı ile karayolu üzerinden tır taşımacılığı şeklinde ilerlemektedir.

Ülkemizin Karadeniz sınır komşusu olup özellikle yakın mesafede bulunması münasebetiyle en yoğun ticari ilişkiler içerisinde olduğumuz ülke olan Gürcistan ile geçmişi çok eski dönemlere dayanan alış verişlerimiz hız kesmeden devam etmektedir. Türkiye ile Gürcistan arasında yapılan ticaret ağırlıklı olarak ihracata dayalı olsa da kısmi oranda da olsa ithalat ve Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine transit geçişli üçüncü ülke kapsamlı ticaret yapılmaktadır.

İki ülke arasında yapılmakta olan karşılıklı ticarette ürünlerin nakli genel itibarı ile karayolu üzerinden tır taşımacılığı şeklinde ilerlemektedir. Türkiye’den Gürcistan’a geçişler Artvin iline bağlı Hopa ilçemizde bulunan Sarp sınır kapısı üzerinden sağlanıyorken Gürcistan’a ilk giriş noktası Batumi şehridir. Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan Gürcistan nakliye firmaları yerli ve yabancı plakalı taşıma araçları ile ihracat ve transit yük kapsamında bulunan ticari eşyaların taşınması işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Gürcistan nakliye çalışmaları çerçevesinde yoğun olarak kullanılan taşıma yöntemi komple tır nakliyesi şeklindedir. 25 tona kadar ağırlığı bulunabilen ticari kapsamlı her türlü yük grubunun nakliyesinin yapılmakta olduğu komple tır taşımacılığında ülkemizin tüm şehir ve bölgelerinden Gürcistan’ın muhtelif yerlerine maksimum varış ve ulaşım süresi ortalama 3 gün gibi kısa bir süreye tekabül etmektedir.

Ticari faaliyetler içerisinde bulunduğumuz diğer tüm ülkelerle ilgili olduğu gibi Gürcistan’a da komple tır taşımacılığı ile birlikte Ankara ve İstanbul illerimizde bulunan depolardan haftanın belirli günleri çıkışlar yapmak suretiyle parsiyel taşımacılık hizmetleri de verilmektedir. Gürcistan nakliye yapan taşıma şirketlerinin tamamına yakını bu tür parsiyel nakliye çıkış hizmetleri mevcut olduğu gibi aynı zamanda gümrükleme ve Gürcistan acentelik hizmetleri de bulunmaktadır.

İki ülke arasında ki ticarete bağlı olarak ihracat ve ithalat yük taşımacılığı yapmakta olan lojistik şirketlerimizin tamamı sektörün zorunlulukları arasında yer alan yük taşıma yetki belgesi bünyesinde bulunan nakliye araçlarını tır karnesi ve cmr sigortası güvencesinde hareket ettirmekte, araçları kullanan tır sürücüleri Gürcistan lojistik hattında oldukça tecrübelidirler. Türkiye’den yapılan Gürcistan gönderileri genellikle başkent Tiflis varışlı olsa da Batum ve Poti gibi diğer tüm illerine de servis hizmeti sağlanabilmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.