Türkiye’den Romanya’ya karayolu komple TIR ve parsiyel nakliye

Türkiye’den Romanya’ya karayolu komple TIR ve parsiyel nakliye

Romanya ile yapılmakta olan ticaretin rekor seviyelere ulaşmış olması ülkemizde faaliyet gösteren yerli ve Romanya nakliye firmaları tarafından cazibeli yol haline gelmiştir.

Avrupa Birliği ülkeleri arasında yer alıp Türkiye’nin kıta da en yoğun ihracat, ithalat ve lojistik çalışmaları içerisinde olduğu Romanya ile ticari ilişkilerimizin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. İki ülke arasında devam etmekte olan ihracat ve ithalata dayalı ticari ilişkilerin içinde bulunduğumuz yıl itibarı ile rekor düzeyde olduğu gözlenmektedir.

Romanya ile yapılmakta olan ticaretin bu denli yüksek seviyelere ulaşmış olması ülkemizde faaliyet gösteren yerli ve Romanya nakliye firmaları tarafından cazibeli yol haline gelmiştir. Türkiye ile Romanya arasında yapılan ticari yük taşımacılığı genel itibarı ile komple tır bazında olan yüklemelerden müteşekkil olsa da İstanbul depolarından çıkışlar yapılmak sureti ile parsiyel, kargo ve grupaj bazında bulunan ticari içerikli yük taşımacılığı da önemli ölçüde trafiğe sahip bulunuyor.

Türkiye ile Romanya arasında yapılan parsiyel taşımacılığında takip edilen yol yaklaşık olarak komple tır taşımacılığında izlenen yol ve yöntemler ile aynıdır. Ülkemizin tüm ilerinden Romanya’ya parsiyel olarak gönderimi planlanan ticari yük grupları iç nakliye yapılmak suretiyle İstanbul’da bulunan parsiyel depolarını gönderilir. Depolarda paket ve paletlemesi yapılan ürünler taşıma araçlarına aktarıldıktan sonra yine İstanbul’da bulunan Erenköy ve Muratbey gümrüklerinde ihracat veya transit gümrük işlemlerinin yapılmasına müteakip Romanya’nın başta başkent Bükreş olmak üzere tüm şehir ve bölgelerine gümrük veya kapı teslimi olacak şekilde ulaştırılmaktadır.

Ülkemiz illerinde bulunan tesislerimizde üretim yapmakta olup Romanya ihracat ağırlıklı olarak faaliyet gösteren üretici firmalarımız ile ihracatçı ve dış ticaret firmalarımızın yüklerini taşıtmak üzere işbirliği içerisinde olduğu Romanya nakliye şirketleri ile yük taşımacılık çalışmalarını sürdürmektedirler. Romanya’ya taşımacılık yapan lojistik firmalarımız sahip oldukları yük taşıma yetki belgesi bünyesinde bulunan tırlar ile tır karnesi ve cmr sigortası kapsamında hizmet vermektedir.

Taşımacılık sektörü içerisinde Romanya nakliye kapsamında yapılan taşıma işlemleri ihracat ve ithalat taşımaları dışında Romanya’dan Türkiye üzeri transit geçişli üçüncü ülke kapsamlı yük taşımacılığı şeklinde de ilerlemektedir. Bu tür transit sevkiyatlar Irak, İran, Suriye, Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkelere yapılmakta olup aktarmalı veya direkt servis hizmeti şeklinde devam etmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum